Reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanţa au anunţat că nu au fost înregistrate incidente de ordine publică în a doua zi a Festivalului Neversea şi au precizat au fost găsite substanţe interzise asupra a două persoane. De asemenea, 100 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar una a fost transportată la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanţa au transmis, sâmbătă, că a doua zi a Festivalului Neversea a fost una fără evenimente negative. 
 
Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
”Principalul obiectiv al forţelor de ordine a fost prevenirea incidentelor şi verificarea condiţiilor de siguranţă. Măsurile proactive şi dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranţă a accesului, precum şi gestionarea rapidă a oricăror evenimente. Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins şi nu au fost înregistrate incidente de ordine publică”, au transmis jandarmii.
 
Ei au menţionat că efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acţionat proactiv, concentrându-şi eforturile pe identificarea persoanelor care desfăşoară activităţi ilegale, inclusiv persoane care consumă sau încearcă să vândă substanţe interzise.
 
Astfel, jandarmii, poliţiştii şi pompierii constănţeni au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale (25 amenzi în valoare totală de 12.590 lei şi 12 avertismente).
 
Dintre acestea 27 au fost sancţiuni la regimul rutier, (12 avertismente şi 15 amenzi în valoare de 8.590 lei), o sancţiune pentru nerespectarea asigurării obligatorie de răspundere auto (1 amendă în valoare de 1.000 lei), nouă sancţiuni pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în valoare de 3.000 lei.
 
De asemenea, 233 de persoane au fost verificate în aplicaţia e-DAC, 21 de persoane au fost testate cu drug- testul- rezultatul fiind negativ, iar 50, cu etilotestul – rezultatul fiind negativ.
 
”În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival două persoane, identificate având asupra lor substanţe interzise la deţinere”, a mai precizat sursa citată. â
 
Totodată, mai mulţi participanţi la festival au avut nevoie de îngrijiri medicale. Astfel, 21 au suferit diverse traumatisme, iar 79 au prezentat diverse afecţiuni medicale, printre care lipotimie, stări febrile, hipertensiune arterială. O persoană a necesitat investigaţii suplimentare şi a fost transportată la spital.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.