Fostul ministru al Economiei Adrian Videanu şi soţia sa au fost opriţi pe aeroportul din Munchen cu bijuterii de 650.000 de euro. Videanu a afirmat că avea un colier pentru soţia şi un ceas, pe care le cumpărase din Elveţia şi nu ştia că trebuie să plătească taxele în Germania, unde era în tranzit spre România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Fostul ministrul Adrian Videanu a confirmat, pentru G4Media, că a fost controlat de un vameş de pe aeroportul german şi a spus că era ”în tranzit din Elveţia spre România”.

Videanu a  precizat că a fost vorba despre ”o neînţelegere” cauzată de faptul că nu a ştiut legislaţia UE, care spune că taxele pentru bunuri de valoare aduse din afara UE trebuie plătite în primul stat membru în care a ajuns, şi nu în România, ţara unde are rezidenţa fiscală,

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Fostul ministru al Economiei a mai spus că era vorba despre un colier pentru soţia sa şi un ceas, ambele cumpărate din Elveţia şi care erau în ambalaje, cu toate facturile aferente.

”Vameşul a susţinut că trebuie să plătesc în Germania atât taxele, cât şi TVA, şi până la plata tuturor sumelor ei au reţinut bijuteriile. Am plătit taxele cerute, dar le-am comunicat că voi contesta administrativ decizia, pentru că eu cred că e normal să plătesc TVA acolo unde am reşedinţa fiscală, adică în România”, a mai spus Videanu.

Omul de afaceri Ioan Niculae şi fostul ministru Adriean Videanu au fost achitaţi definitiv în luna mai, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în Dosarul Romgaz.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.