Două auto-intitulate tămăduitoare şi clarvăzătoare - una din Galaţi, cealaltă din Prahova -, care îşi racolau clienţii pe internet, sunt cercetate de poliţişti pentru înşelăciune. Femeile sunt suspectate că au reuşit să obţină 95.000 de euro pretinzând că prestează servicii precum ”vindecare energetică” sau ”dezlegări de farmece”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dosarul în care cele două femei sunt cercetate pentru înşelăciune este instrumentat de poliţiştii din Satu Mare, după ce mai multe persoane au reclamat că au fost înşelate de două femei, una din Galaţi, cealaltă din Prahova. Auto-intitulatele tămăduitoare şi clarvăzătoare au reuşit să obţină, conform anchetatorilor, 95.000 de euro în doar câteva luni.
 
Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
”În perioada octombrie 2023 – mai a.c., două persoane cercetate, domiciliate în judeţele Galaţi şi Prahova, care s-ar fi prezentat în mediul on-line ca tămăduitoare şi clarvăzătoare, ar fi indus în eroare mai multe persoane vătămate, efectuând ritualuri spirituale, dezlegări de farmece, vindecare energetică, citire în cărţi de tarot şi alte servicii, în schimbul unor sume de bani, fiind cauzat un prejudiciu estimat la 95.000 de euro”, informează, marţi, Poliţia Satu Mare.
 
Luni, poliţiştii din Satu Mare, Prahova şi Galaţi au făcut patru percheziţii în municipiile Ploieşti şi Galaţi, la locuinţele celor două, unde au descoperit şi ridicat 24.840 de euro, 8.600 de lei, patru telefoane mobile, un laptop, o macetă, mai multe carduri bancare şi obiecte folosite pentru inducerea în eroare a persoanelor vătămate respectiv cărţi de tarot, sau diverse obiecte de cult.
 
Femeia din Galaţi, care are 23 de ani, a fost reţinută.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.