Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele UE privind ajutorul de stat, un program de ajutor de stat pentru restructurare de 1,3 miliarde de euro pentru compania aeriană suedeză SAS, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În 2020, Danemarca şi Suedia au luat parte la măsurile de ajutor de stat acordate în contextul pandemiei de COVID-19, pentru a ajuta SAS, care a fost afectată de scăderea călătoriilor globale din cauza pandemiei.

”Pentru a limita orice posibile distorsiuni declanşate de sprijinul public, SAS îşi va reduce prezenţa în totalul activităţilor de transport aerian”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreşedintele executiv al UE responsabil cu politica de concurenţă. Acest lucru s-ar putea întâmpla prin, ”printre altele, o flotă redusă, afaceri limitate de handling la sol şi întreţinere, precum şi eliberarea mai multor sloturi”, a spus ea.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.