Kremlinul a declarat luni că rezultatul primului tur al alegerilor parlamentare din Franţa a confirmat tendinţele deja observate în diferite ţări europene, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partidul de extremă dreapta al lui Marine Le Pen, Rassemblement National (RN), a înregistrat rezultate istorice şi a câştigat primul tur al alegerilor parlamentare din Franţa, însă rezultatul final va depinde de constituirea alianţelor înainte de turul doi de săptămâna viitoare.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că Moscova urmăreşte îndeaproape alegerile din Franţa şi consideră că modul în care a decurs primul tur reflectă o tendinţă la nivel european. "Urmărim foarte îndeaproape desfăşurarea acestor alegeri, iar tendinţele care au apărut anterior într-o serie de ţări europene, inclusiv Franţa, se confirmă", a declarat Peskov.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Vom aştepta turul al doilea, deşi preferinţele alegătorilor francezi sunt, mai mult sau mai puţin, clare pentru noi", a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.