Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR şi fost ministru al Investiţiilor şi Proiectelor Europene, acuză Guvernul PSD-PNL că a transformat legea bugetului pentru 2024 într-o hârtie fără valoare, singura grijă a premierului Ciolacu fiind ca dezastrul din finanţele ţării să se vadă doar după ultimele alegeri din acest an.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„După Marcel, potopul! Bugetul paralel inventat anul trecut de Boloş şi Ciolacu, cu protecţia lui Iohannis şi a Curţii Constituţionale, acoperă dezastrul economic şi în acest an. Azi, în şedinţa de guvern, s-a aprobat o HG prin care 2,7 miliarde de lei au fost date Ministerului Transporturilor pentru nişte plăţi care ar fi trebuit să fie unele normale. Doar că dezastrul bugetar e atât de mare încât şi plăţile obişnuite au devenit o problemă. 1,85 miliarde de lei pentru plata unor facturi aferente unor proiecte finanţate din Programul Transport 2021-2027 şi 0,85 miliarde de lei pentru cofinantarea naţională si TVA neeligibil în cazul unor avansuri aferente unor contracte finanţate din PNRR nu au fost incluse în bugetul Transporturilor”, a scris Cristian Ghinea, joi pe Facebook.

El a spus că liderii de la guvernare „se trezesc în iunie că trebuie să dea nişte bani care ar fi trebuit bugetaţi de la început”.

„E Grindeanu incompetent sau doar o tactică a lui Boloş de a ruja deficitul? Probabil ambele. Bugetul oficial pentru 2024 e doar o hârtie fără valoare, deficitul pe care se bazează fiind o glumă, lipsind cheltuieli mari care sunt asigurate, pe uşa din dos, prin fondul de rezervă bugetară. Singurul lor scop: să nu le buşească bugetul decât după alegerile de la iarnă. După ei, potopul!”, a conchis Ghinea.

 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.