Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple a împiedicat încercările sale de a înfiinţa un magazin de jocuri video pentru iPhone şi iPad-uri în Europa, aceasta fiind cea mai recentă escaladare într-o dispută asupra controlului de către gigantul tehnologic asupra ecosistemului de aplicaţii Ios, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Apple a respins de două ori documentele pe care editorul de jocuri video le-a prezentat pentru lansarea Epic Games Store, deoarece designul anumitor butoane şi etichete a fost similar cu cel folosit de App Store, a spus Epic.

”Folosim aceleaşi convenţii de denumire ”Instalare” şi ”Achiziţii în aplicaţie” care sunt folosite în magazinele de aplicaţii populare pe mai multe platforme şi respectăm convenţiile standard pentru butoanele din aplicaţiile iOS”, a spus Epic într-o serie de postări pe X .

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Respingerea de către Apple este arbitrară, obstructivă şi încalcă DMA (legea serviciilor digitale - Digital Markets Act) şi am împărtăşit preocupările noastre Comisiei Europene”, se arată în comunicat.

Apple a spus că lucrează cu Epic pentru a rezolva problema şi a-i lansa magazinul de jocuri. Comisia Europeană a refuzat să comenteze.

Epic şi Apple au fost implicate într-o bătălie juridică din 2020, când firma de jocuri a susţinut că practica Apple de a percepe comisioane de până la 30% pentru plăţile în aplicaţie pe dispozitivele sale cu sistemul de operare iPhone (iOS) a încălcat regulile antitrust din SUA.

La începutul acestui an, Apple a propus modificări în politicile sale pentru App Store, pentru a respecta anumite directive ale DMA care au intrat în vigoare în martie.

Compania a permis magazinele alternative de aplicaţii pe iPhone şi renunţarea la utilizarea sistemului de plăţi în aplicaţie, dar a stabilit ”o„taxă de tehnologie de bază”, pe care mai mulţi dezvoltatori au considerat-o exploatatoare.

Luna trecută, autorităţile de reglementare antitrust din UE au declarat că termenii revizuiţi de la Apple nu au îndeplinit standardele stabilite în DMA şi au lansat o altă investigaţie asupra noilor sale cerinţe contractuale pentru dezvoltatorii de aplicaţii şi magazine.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.