Ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, afirmă că autorităţile publice înregistrau în contul de execuţie bugetară, la sfârşitul lunii august, 67 de miliarde de lei investiţii realizate atât din fondurile europene, cât şi din fondurile naţionale, acesta estimând că până la finalul anului nivelul investiţiilor publice va depăşi 110 miliarde de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Fie că discutăm de investiţiile publice, dar mai ales investiţiile private, investiţiile reprezintă motorul nostru de creştere economică şi de dezvoltare pe termen lung. Există o întreagă dezbatere în spaţiul public în ceea ce priveşte evoluţia deficitului bugetar. Îngrijorarea aceasta care există din perspectiva sustenabilităţii finanţelor publice, trebuie să mărturisesc că în acest an dinamica investiţiilor nu a mai fost ca şi în anii anteriori, respectiv am avut o dinamică mult superioară în anul 2024 pentru ritmul de investiţii publice, iar în contul de execuţie bugetară la sfârşitul lunii august înregistram 67 de miliarde de lei investiţii realizate atât din fondurile europene cât şi din fondurile naţionale. Iar pentru ceea ce înseamnă evoluţia până la sfârşitul anului şi implementarea acestui buget de investiţii publice ambiţios, ceea ce ne arată că vom trece uşor de 110 miliarde lei”, a declarat ministrul Finanţelor Publice marţi, în cadrul evenimentului RoInvest, organizat de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.
Acesta a precizat că investiţiile în infrastructură, în domeniul educaţiei sau în cel al sănătăţii reprezintă ”coloana vertebrală de dezvoltare” a ţării. 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Estimările pentru următorii trei ani arată că bugetele de investiţii publice sunt unele „extrem de ambiţioase”. 
”Peste 150 de miliarde de lei urmează să fir alocaţi din bugetul de stat sub formă de cofinanţări dar şi de cheltuieli care reprezintă contribuţia României la politica de coeziune, la PNRR dar şi la Programul Naţional Anghel Saligny”, adaugă Marcel Boloş.

Evenimentul premium tradiţional News.ro „RoInvest” - ediţia a V-a beneficiază de sprijinul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, alături de Agenţia Română pentru Investiţii şi Comerţ Exterior (ARICE) ca partener instituţional şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) ca partener organizaţional.

Partenerii evenimentului sunt Federaţia Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din EnergieAsociaţia Română a BăncilorCEC BankROCA şi TeraPlast.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.