Grupul DIGI şi Asociaţia Îngeri pentru Suflete îşi unesc forţele pentru al treilea an la rând în derularea proiectului de responsabilitate socială „Dulăpiorul Fermecat – Un pas spre un viitor mai bun”, parte a programului anual „Rechizite pentru viitor”. Prin intermediul acestui demers, elevii din localităţile Vinga, Mailat şi Mănăştur, judeţul Arad vor avea din nou la dispoziţie toate rechizitele şcolare, odată cu dotarea dulapurilor din incinta unităţilor de învăţământ cu cele necesare participării la cursuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Educaţia de astăzi este fundaţia unui mâine mai bun, iar performanţele elevilor depind în mod direct de existenţa unei infrastructuri adecvate şi a unui mediu propice de învăţare. Pentru mulţi copii din comunităţile vulnerabile, absenţa materialelor şcolare de bază poate limita accesul la educaţie, reducându-le astfel şansele de dezvoltare şi integrare socio-profesională. Conştient de această realitate, Grupul DIGI susţine o nouă ediţie a campaniei „Dulăpiorul Fermecat – Un pas spre un viitor mai bun” demarate de Asociaţia Îngeri pentru Suflete, cu scopul de a aduce un plus de resurse, motivaţie şi speranţă tinerilor pentru a merge în continuare la şcoală, fără grija că ar putea rămâne în urmă din cauza dificultăţilor financiare.

Iniţiativa urmăreşte să ofere cadrelor didactice şi copiilor din mediul rural un sprijin concret în rezolvarea problemei materialelor educaţionale indispensabile pentru buna organizare a cursurilor pe întreaga durată a anului şcolar. “Dulăpioarele Fermecate” sunt gândite ca răspuns direct la nevoile lor specifice, pentru ca lipsa rechizitelor să nu constituie un obstacol în calea frecventării orelor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

 În cele trei şcoli aflate în satele Vinga, Mailat şi Mănăstur din judeţul Arad, 900 de elevi au întâmpinat cu nerăbdare şi curiozitate reîntoarcerea în bănci, având certitudinea că vor putea conta şi anul acesta pe sprijinul dulapurilor magice în desfăşurarea activităţilor de la clase şi îmbunătăţirea rezultatelor la învăţătură.

“De la începutul campaniei, am reuşit să aprovizionăm 40 de dulăpioare cu rechizitele necesare în unităţile de învăţâmânt din ţară care au nevoie de suport. Parteneriatul cu DIGI ne ajută să asigurăm continuitate pentru al treilea an consecutiv în şcolile în care am implementat această iniţiativă alături de ei. Un astfel de sprijin este esenţial în comunităţile defavorizate unde rata abandonului şcolar este ridicată, pentru ca elevii proveniţi din familii cu lipsuri să fie încurajaţi să participe la cursuri şi să obţină rezultate mai bune. Veştile primite din teren sunt mereu promiţătoare şi emoţionante când vine vorba de Dulăpiorul Fermecat. Dulăpiorul a devenit atât de valoros pentru cei mai mici beneficiari ai asociaţiei noastre, încât aceştia au învăţat să aibă grijă de rechizitele comune la clasă, să împartă cu ceilalţi colegi şi să apeleze la el doar atunci când este cu adevărat necesar, astfel încât toţi să aibă acces la resursele disponibile. Suntem încrezători că, împreună cu sponsorii noştri, putem face ca lucruri mari şi minunate să se întâmple în vieţile copiilor din mediile dezavantajate”, a declarat Alexandra Timar, Preşedintele Asociaţiei Îngeri pentru Suflete.

Acest proiect reprezintă o nouă acţiune de responsabilitate socială a Grupului DIGI, sub umbrela #DIGIEdu, cu scopul de a promova egalitatea de şanse în educaţie şi de a preveni abandonul şcolar şi excluziunea socială.

Despre DIGI

DIGI este liderul pieţei de telecomunicaţii din România pe segmentele de internet de bandă largă (broadband), servicii de distribuţie TV (pay-TV) şi telefonie fixă, deţinând o cotă importantă pe segmentul de comunicaţii mobile, precum şi cea mai mare acoperire la nivel naţional. Compania derulează operaţiuni în România, Spania, Italia şi urmează să lanseze servicii electronice în Portugalia şi Belgia.

               Soluţiile de conectivitate şi comunicaţii electronice convergente furnizate de DIGI se bazează pe reţele moderne de fibră optică şi tehnologii de ultimă generaţie. DIGI pune la dispoziţia clienţilor săi şi o ofertă diversificată de conţinuturi radio şi TV: sport (Digi Sport), ştiri (Digi24), filme, documentare, muzică şi serviciul de content Digi Online.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.