Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a solicitat verificarea averii unui comisar al Gărzii de Mediu Bucureşti, din cauza unei diferenţe nejustificate de 162.852 de lei între averea dobândită şi veniturile realizate. De asedmenea, ANI a sesizat Parchetul în cazul unui director de colegiu din Capitală, care şi-a angajat soţul ca profesor la instituţia de învăţământ pe care o conducea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 162.852 Lei între averea dobândită şi veniturile realizate de către Dinu Dorel Dorinel împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice”, anunţă ANI, cel vizat fiind comisar la Comisariatul Bucureşti din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Dinu Dorel Dorinel împreună cu familia, în perioada exercitării funcţiei publice.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

De asemenea, ANI a sesizat Parchetul în cazul Feliciei Vasilica Stroe, director al Colegiului Tehnologic „Viaceslav Harnaj" Bucureşti, acuzată că şi-a angajat soţul ca profesor la institutuţia de învăţământ pe care o conducea.

”Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către STROE VASILICA FELICIA a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit acte prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru soţul acesteia, respectiv a semnat/aprobat/avizat mai multe documente ce au dus la numirea soţului acesteia în funcţia de profesor în cadrul Colegiului Tehnologic „Viaceslav Harnaj" Bucureşti.

ANI menţionează că persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Dinu Dorel Dorinel a depus un punct de vedere la dosarul cauzei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.