WIN Gallery propune o expoziţie omagiu organizată în onoarea căutării universale şi adânc personale a sensului şi a sinelui. Lucrările Danielei Grapă, reunite sub tema „Pasiunile sufletului” pot fi admirate si achiziţionate începând de vineri, 20 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

„Arta este despre Adevăr”, spune Daniela Grapă, autoarea lucrărilor din expoziţia recent  vernisată de WIN Gallery. Sufletul, greu de definit şi de portretizat, este unul dintre fundamentele omului şi ale omenirii.  Contemplat şi venerat de-a lungul miilor de ani de toate marile civilizaţii, de toate marile religii si curente filozofice, este simultan speranţă, motivaţie şi justificare pentru o mare parte din acţiunile noastre.

Lucrările selectate de doamna curator Marinela Măntescu Isac şi prezentate de WIN Gallery, sub titlul „Pasiunile sufletului” reprezintă perspectiva artistei ieşene asupra călătoriei de la originile existenţei la complexitatea vieţii şi la ceea ce se află dincolo de ea. Aceasta utilizează în egală măsură figurativul şi abstractul în încercarea de a oferi răspunsuri posibile unei serii de întrebări cu privire la esenţa omului, la începuturile lui şi ale lumii, la sacrificiu şi paradis. Ideea şi actul creaţiei trec fluid de la sacru la profan, reflectându-se reciproc ca într-o oglindă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

„Ne propunem să aducem în faţa dumneavoastră, a iubitorilor de artă, subiecte de largă relevanţă şi să promovăm dialogul şi  analiza modului în care ne raportăm unii la ceilalţi. În lucrările doamnei Grapă se regăsesc elemente de iconografie creştină si aceasta este cu siguranţă o manieră de explorare şi auto-explorare. Cu toate acestea, subiectele în sine – dorinţa de a trece dincolo de limitările corpului, de a îmblânzi cumva trecerea inevitabilă a timpului -sunt prezente în cadrul oricărei comunităţi, în interiorul oricărui individ”, spune Irina Stoenescu, Preşedinta WIN Gallery.

„Aceasta este cea de-a şaptea expoziţie organizată de WIN Gallery în România, de la inaugurare, în mai anul trecut. Au fost alte trei în Spania. Este parte dintr-un efort susţinut de a creşte vizibilitatea şi valoarea operelor de artă de înaltă calitate”, a declarat Cristi Pascu, fondatorul WIN Alliance, din care face parte şi WIN Gallery.

„Colaborarea cu Daniela Grapă subliniază angajamentul nostru de a susţine cariera unor artişti cu potenţial ridicat, cu şanse mari de a completa portofoliul celor mai exigenţi colecţionari. Prin astfel de acţiuni si evenimente culturale, beneficiul adus nu este limitat la colecţionar si artist ci este un plus pentru artă în general”, a completat Cătălin Guriţă, Director al Experienţelor în cadrul WIN Gallery.

În perioada 20 septembrie – 15 octombrie expoziţia este deschisă publicului, de luni până vineri, între orele 10:00 – 18:00, pe baza unei rezervări prealabile, ce poate fi făcută contactându-ne pe adresa de email contact@wingallery.ro.

Pentru mai multe informaţii despre WIN Gallery, expoziţiile şi evenimentele culturale viitoare, vă invităm să ne contactaţi la adresa de e-mail contact@wingallery.ro.

Despre WIN Gallery:

WIN Gallery este o galerie de artă situată în Bucureşti, dedicată promovării culturii şi creării unei platforme de întâlnire şi dialog multi-disciplinar. Prin organizarea de expoziţii, evenimente şi activităţi educative, WIN Gallery îşi propune să aducă arta mai aproape de publicul larg şi să contribuie la dezvoltarea unei societăţi mai creative, mai armonioase şi mai bine pregătită pentru provocările prezentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Conținutul acestui comunicat de presă este în întregime responsabilitatea autorului său. News.ro nu își asumă în niciun fel responsabilitatea pentru acuratețea informațiilor prezentate sau a modului de redactare a comunicatului.