Alegerile parlamentare din Franţa au îngrijorat deja investitorii, pe măsură ce prima de risc a ţării creşte, dar două scenarii posibile nu au fost încă evaluate de către pieţe şi ar putea avea un impact asupra acţiunilor din regiunea europeană, potrivit Citi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Modelul nostru sugerează că piaţa stabileşte preţul la ceva între un rezultat benign şi un blocaj... nu complet, dar probabil că suntem la câteva puncte procentuale distanţă de a stabili preţul total blocajului”, a declarat Beata Manthey, şefa de strategie globală pentru acţiuni a băncii, citată de CNBC.

”Cu toate acestea, piaţa nu a evaluat impactul unei majorităţi de extremă dreapta sau de extremă stângă”, a spus Manthey.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Planurile fiscale şi de cheltuieli atât ale partidului de dreapta Rassemblement National (RN, sau Adunarea Naţională), cât şi ale coaliţiei de stânga Nouveau Front Populaire (NFP sau Noul Front Popular) sunt un motiv cheie de îngrijorare cu privire la volatilitatea viitoare a pieţei obligaţiunilor.

Unii economişti au avertizat că, dacă oricare ar forma o majoritate şi ar promova rapid majoritatea propunerilor lor, s-ar putea transforma într-o criză a datoriilor.

Ambele partide sunt văzute depăşind coaliţia centristă care conţine partidul Renaştere al preşedintelui Emmanuel Macron, la votul din primul tur de duminică.

Cu toate acestea, drumul de acolo pare profund incert. Un rezultat benign din perspectiva pieţei ar putea implica centriştii să găsească o cale spre victorie sau un parlament blocat, în care niciun partid nu poate progresa cu agenda lor.

Citi a efectuat o analiză de scenariu a diferitelor rezultate şi a ceea ce ar putea însemna acestea pentru indicele bursier francez CAC 40, bazată, de asemenea, pe potenţialele mişcări ale spreadului dintre randamentele obligaţiunilor franceze şi germane, care au atins vineri un maxim din ultimii 12 ani.

”Rezultatul este încă destul de neclar, avem sondaje doar pentru primul tur al alegerilor. Aşa că vom şti mult mai multe duminică seara”, a spus Manthey.

”Să punem anunţul alegerilor în contextul poziţionării investitorilor. Europa a fost o piaţă foarte populară, a depăşit performanţa, investitorii internaţionali s-au mutat din SUA în Europa, poziţionarea a fost întinsă sau netă lungă, extinsă lung, în special pe băncile europene. Şi totul a devenit neutru acum, dar nu este negativ”, a spus ea.

Acţiunile europene se tranzacţionează cu o reducere de aproape 40% faţă de cele din SUA, un decalaj ”uriaş”, în comparaţie cu o medie istorică de aproximativ 15% până la 20%, a spus ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.