Violonistul francez David Grimal este invitat în deschiderea stagiunii Orchestrei de Cameră Radio, pe 20 octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Grimal va fi prezent la concertul de miercuri în dublă ipostază, de solist şi dirijor.

Născut în 1973, Grimal a absolvit Conservatorul din Paris şi a susţinut, în ultimii 20 de ani, concerte ca solist alături de cele mai apreciate orchestre ale lumii, ca Orchestre de Paris, Orchestre Philharmonique de Radio France, Berliner Symphoniker, Russian National Orchestra, New Japan Philharmonic, English Chamber Orchestra şi Mozarteum Orchester Salzburg.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

A fost invitat să concerteze în importante săli din întreaga lume, precum Suntory Hall - Tokyo, Philharmonie de Paris, Musikverein - Viena, Concertgebouw - Amsterdam, Berlin Konzerthaus, Wigmore Hall - Londra, Lincoln Center - New York, Conservatorul Ceaikovski - Moscova şi Théâtre des Champs Élysées - Paris.

Mulţi compozitori contemporani i-au dedicat creaţiile lor. Unul dintre proiectele de suflet ale lui este ansamblul Les Dissonances - al cărui fondator şi director artistic este. Les Dissonances este considerată singura orchestră simfonică din lume care interpretează repertoriul standard fără dirijor.

David Grimal este şi un apreciat pedagog - predă astăzi la Hochschule für Musik - Saarbrücken (Germania) - şi este invitat frecvent să facă parte din jurii de concursuri internaţionale.

El interpretează pe o vioară Stradivarius din 1710 - denumită „Ex-Roederer”.

Concertul prezentat de David Grimal şi de Orchestra de Cameră Radio este dedicat integral lui Beethoven. Din program fac parte Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major şi Simfonia a 7-a.

Accesul în Sala Radio va fi permis doar în condiţiile respectării reglementărilor legale în vigoare. Purtarea măştii este obligatorie şi accesul publicului în sala de concert (50% din capacitatea maximă) va fi permis pe baza prezentării dovezii vaccinării sau trecerii prin boală.

Biletele sunt disponibile în sistem online, pe iabilet.ro. De asemenea, pot fi cumpărate doar în ziua concertului (între orele 14.00 şi 19.00) şi de la casa de bilete a Sălii Radio.

Concertul va fi transmis în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical, şi în streaming live, pe site-urile celor două posturi de radio.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.