Spectacole de teatru în premieră, expoziţii, premiere cinematografice şi concertul formaţiei finlandeze de progressive metal Amorphis se numără printre evenimentele care au loc în weekend, în Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

La Sala Acvariu a Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) poate fi văzută o expoziţie cu obiecte lucrate de 11 meşteşugari din Delta Dunării şi trei designeri contemporani, intitulată ”DELTACRAFT meşteşug + design contemporan”.

Pe marile ecranele bucureştene vor putea fi vizionate, în premieră, filmele ”De Cealaltă Parte/ The Other Side of the Door”, ”Banat (Călătoria)/ Banat (Il Viaggio)”, ”Minte-mă frumos în Centrul Vechi”, ” Nuntă a la grec 2/ My Big Fat Greek Wedding 2” şi ” Barbie în echipa spioanelor/ Barbie: Spy Squad”, potrivit CineMagia.ro.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Sâmbătă, în sala Toma Caragiu Studio Space a Teatrului Bulandra se va juca, de la ora 19.00, spectacolul ”Conversaţie după înmormântare”, regizat de Alexandru Darie, iar în sala Liviu Ciulei Laborator se va juca, de la ora 20.00, ”Arlechino moare?”, un spectacol-laborator condus de Antoaneta Cojocaru.

Duminică, la Teatrul Bulandra, sunt programate două spectacole, de la ora 19.00 - ”Marmură”, regizat de Yuri Kordonsky, la sala Toma Caragiu, şi ”Carousel”, în regia lui Andrei Şerban, la sala Liviu Ciulei.

În programul de sâmbătă, Teatrul Odeon propune, de la ora 19.00, spectacolul ”Trei generaţii”, regizat de Dinu Cernescu, la Sala Majestic, iar de la ora 19.30, spectacolul ”De vânzare/ For Sale”, de Gianina Cărbunariu, la Sala Studio.

Duminică, la Teatrul Odeon mai sunt bilete în vânzare pentru spectacolul ”Petrică şi lupul”, susţinut de Fonetic Quintet, de la ora 11.00, la Sala Majestic, şi ”Când timpul nu se mişcă”, regizat de Vladimir Anton, de la ora 19.30, la Sala Studio.

Teatrul de Comedie a programat, pentru sâmbătă, de la ora 19.00, spectacolul ”Cum am învăţat să conduc”, de Paula Vogel, regizat de Eugen Gyemant, iar pentru duminică, de la ora 11.00, spectacolul găzduit al Teatrului ”Ion Creangă”, ”Fără frică”, regizat de Alexandrina Halic.

Sâmbătă, la Teatrul Masca se joacă piesa ”Căsătoria”, după Nikolai Vasilievici Gogol, iar duminică, ”Parapanghelos”, regizat de Mihai Mălaimare, de la ora 19.00.

Teatrul Excelsior, care a împlinit, vineri, 26 de ani de la înfiinţare, a programat, pentru duminică, de la orele 11.00 şi 17.00, spectacolul ”Bambi”, în premieră, o dramatizare după Felix Salten, de Ema Stere, în regia lui Attila Vizauer.

Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB) a programat, pentru sâmbătă, spectacolul ”Molto, gran' impressione”, regizat de Dan Tudor, la Sala Studio, de la ora 19.00, şi alte trei spectacole, cu începere de la ora 20.00: ”Carte de vizită”, un one-man show de Eugen Cristea, la Sala Media, ”O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii”, regizat de Andrei Marinescu, la Sala Pictura, şi ”Anonimul veneţian”, un spectacol-studiu coordonat de Ion Caramitru, la Sala Atelier.

Duminică, la TNB este programat, de la ora 11.00, Teatrul Naţional pentru Copii, la Sala Media, urmat, de la ora 17.00, de spectacolul ”Ziua în care nu se cumpără nimic”, regizat de Horia Suru, la Sala Mică. În aceeaşi zi, se vor juca spectacolele ”Visul unei nopţi de vară” (Sala Mare), în regia lui Petrică Ionescu, de la ora 19.00, ”20 de ani în Siberia” (Sala Atelier), regizat de Sorin Misirianţu, şi ”Recviem” (Sala Studio), regizat de Alexandru Dabija, de la ora 20.00.

Tot duminică, la ArCuB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, este programată premiera ”Schneider & Schuster”, de la ora 19.30. Spectacolul, regizat de Lucian Pavel, prezintă povestea a doi actori evrei care decid să înfiinţeze în oraşul Lodz, din Polonia, un teatru care îşi doreşte să atingă, prin intermediul spectacolelor, toate problemele de natură socială, umană şi artistică ale timpului lor, fără să ştie că acest plan îi va conduce către capcana lagărelor de concentrare.

În aceeaşi zi, de la ora 19.00, formaţia finlandeză de progressive metal Amorphis revine în România cu un concert care va avea loc la Arenele Romane, în cort încălzit. Formaţia, înfiinţată în 1990, îşi va prezenta cel mai recent material discografic, "Under The Red Cloud", cel de-al 12-lea din discografie, apărut în 2015. Biletele costă 70 şi 100 de lei, iar invitat special al concertului este grupul olandez Textures.

Pentru cei care sunt pasionaţi de artă, istoricii Alin Ciupală şi Erwin Kessler, artista Ioana Ciocan şi scriitoarea Sanda Watt vor susţine cursul ”Arta la feminin. Despre feminism, reprezentarea femeii şi rolul ei în arta românească”, organizat sâmbătă şi duminică, la Artmark - Palatul Cesianu Racoviţă. Între temele care vor fi abordate se numără feminismul în artă, reprezentarea femeii şi rolul pe care artistele l-au jucat în scrierea istoriei artei româneşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.