Atleta kenyană Ruth Chepngetich a reuşit duminică o performanţă majoră, alergând maratonul feminin de la Chicago în două ore, nouă minute şi 56 de secunde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Dacă performanţa atletei din Kenya va fi omologată de Federaţia Internaţională de Atletism, atunci Ruth Chepngetich (30 de ani) va fi noua deţinătoare a recordului mondial şi prima femeie care aleargă un maraton sub bariera istorică de două ore şi zece minute.

„Acesta este visul meu care s-a împlinit. La Chicago mă simt ca acasă, iar recordul era ca şi stabilit în mintea mea”, a spus Chepngetich, a cărui timp a fost înregistrat iniţial ca 2:09:57, dar ulterior a fost ajustat. Chepngetich a stabilit un ritm vertiginos încă de la început, parcurgând primii cinci kilometri în 15 minute.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Recordul mondial omologat de IAAF este deţinut de alergătoarea etiopiană Tigt Assefa, două ore, unsprezece minute şi 53 de secunde, stabilit în 24 septembrie 2023, la maratonul de la Berlin.

Maratonul masculin de la Chicago a fost câştigat în acest an de alergătorul kenyan John Korir, cu timpul de 2ore, doupă minute şi 44 de secunde.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.