Târguri, expoziţii de artă, filme, spectacole de teatru pentru copii şi performence-uri de dans sunt evenimentele de care bucureştenii se pot bucura la final de săptămână. Sălile de cinema şi cele de teatru găzduiesc premiere, iar cei care vor să îşi petreacă timpul liber afară pot merge la târgul ”Piaţa Ţărănească”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Mere, nuci şi poame uscate, palinci, caşcavaluri, cofeturi, plăcinte poale-n brâu, pâine cu maia şi alte delicatese vor putea fi degustate la un nou târg ”Piaţa Ţărănească”, care va fi deschis în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) din Capitală, în acest weekend.

La Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB) se joacă, sâmbătă, spectacolele ”Allegro, ma non troppo” (Sala Pictura), de la ora 11.00, ”Micul infern” (Sala Pictură), de la ora 19.30, urmate de patru piese care se vor juca simultan, de la ora 20.00 - ”Magic National” (Sala Mare),”L`Om Dada” (Sala Atelier), ”Carte de vizită” (Sala Media) şi ”Distopie. Shakespeare. Remix” (Sala Mică). 

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Duminică, la TNB vor fi puse în scenă piesele ”Teatrul Naţional pentru copii” (Sala Media) şi ”Ion Pop: Tristan Tzara...” (Sala Atelier), de la ora 11.00, ”Înşir`te mărgărite” (Sala Mare), de la ora 19.00, şi alte patru spectacole, de la ora 20.00 - ”Ziua în care nu se cumpără...” (Sala Mică), ”L`Om Dada” (Sala Atelier), ”Recviem” (Sala Studio) şi ”Fata din curcubeu” (Sala Pictura). 

Teatrul Bulandra a programat pentru sâmbătă spectacolele ”The Bach Files” (Sala Toma Caragiu), în regia lui Alexandru Darie, şi ”Dumnezeu iubeşte” (Sala Liviu Ciulei Laborator), regizat de Ioana Petre, de la ora 20.00. 

Duminică, la Teatrul Odeon vor fi puse în scenă spectacolele ”Family Affairs” (Sala Majestic), de la ora 19.00, piesa nefiind recomandată copiilor cu vârste mai mici de 14 ani, întrucât conţine limbaj licenţios, şi ”Poveste despre tatăl meu” (Sala Studio), de la ora 19.30. 

La Teatrul de Comedie se joacă, sâmbătă, spectacolele ”Directorul Executiv”, în regia lui Vladimir Anton, şi ”În plină glorie!”, regizat de Răzvan Mazilu, în cadrul Campaniei Naţionale "Artiştii pentru artişti", de la ora 19.00.

Teatrul Masca a programat pentru sâmbătă spectacolul ”Căsătoria”, de la 19.00, iar pentru duminică, piesa ”Romeo şi Julieta”, care se va juca în cadrul Campaniei ”Artiştii pentru artişti”, de la ora 19.00.

Wonder Theatre invită publicul sâmbătă, 19 martie, de la ora 18.45, la premiera spectacolului “Panică la Operă”, în sala Epika, la Grand Cinema &More, din Băneasa Shopping City. Comedia este montată de regizorul Răzvan Săvescu şi îi are în distribuţie pe Leonid Doni, Catalin Babliuc, Anca Dumitra, Monica Davidescu, Mirela Zeta, Ecaterina Ladin şi Mihai Muntenita, cu participarea specială a lui Gelu Niţu.

Spectacolul "De-a Micul Prinţ" se joacă duminică, 20 martie, de Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, de la ora 11.00 şi de la ora 17.00, în Sala Nouă de la Teatrul de Comedie din Bucureşti. Spectacolul este dedicat copiilor cu vârste între patru şi şase ani, filosofia lui Antoine de Saint-Exupéry fiind transpusă într-o manieră jucăuşă.

Teatrele pentru copii din întreaga lume sărbătoresc Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, duminică, 20 martie. 

Selecţionerii festivalurilor de film de la Berlin, Veneţia şi Clermont-Ferrand, membri ai juriului BIEFF, se vor întâlni cu publicul şi cu tinerii cineaşti în cadrul seminarului ”The Lifespan of Cinematic Experimentation – Festival Strategies and Beyond”, în 19 martie, de la ora 15.30, la Institutul Francez din Bucureşti.

Între 18 şi 20 martie 2016, HomeFest găzduieşte performance-ul unu-la-unu al artistului Farid Fairuz. Ziua de duminică, 20 martie, este dedicată filmului, propunând cele şapte episoade ale Bucharest Housing Stories şi filmul documentar "Common Ground". HomeFest, primul festival artistic care se desfăşoară în case şi apartamente private, va include în acest an vizionări de filme, performance-uri, spectacole de dans, pe parcursul a 11 zile de festival.

Cincizeci de afişe angajate social, semnate de unii dintre cei mai importanţi artişti polonezi, pot fi văzute în acest sfârşit de săptămână, în cadrul expoziţiei ”Afişul polonez despre Drepturile Omului”, la Galeria UNArte a Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti. Expoziţia evocă amintirea tragicei istorii a lagărului de exterminare german de la Auschwitz-Birkenau, înfiinţat de nazişti în timpul celui de-al doilea război mondial la Oświęcim, pe teritoriul Poloniei ocupate. 

Producţii video realizate de artişti români şi străini compun expoziţia de artă ”Istorii MonuMentale”, dedicată relevanţei monumentelor din Bucureşti şi alte localităţi, în procesul de scriere a istoriei şi conservării memoriei, care va putea fi vizitată până în 8 mai, la ArCuB Gabroveni.

Expoziţia ”Istorii MonuMentale” poate fi vizitată gratuit, în intervalul orar 14.00 - 22.00.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.