Ungaria este pregătită să găzduiască meciurile de acasă ale echipelor din Belarus, în sezonul următor, la fel cum a făcut-o şi în cazul Israelului şi Ucrainei, a anunţat ministrul ungar de externe şi al comerţului exterior, Péter Szijjártó, miercuri, la Minsk, potrivit MTI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Szijjártó a precizat, într-o o conferinţă de presă susţinută împreună cu omologul său din Belarus, Sergei Aleinik, că pe lângă echipa naţională de fotbal a Israelului şi echipa naţională de handbal a Ucrainei, şi echipe de fotbal din Bbelarus au jucat partide din cupele europene în Ungaria.

„Şi aş dori să semnalez, dragă domnule ministru, că Ungaria este pregătită să ofere şi în sezonul viitor terenuri pentru meciurile de acasă ale echipelor din Belarus”, a spus Szijjártó. „Dacă echipa naţională de fotbal din Belarus va mai avea parte de restricţii în a-şi folosi terenurile de acasă, în Ungaria vom fi bucuroşi să găzduim meciurile de acasă ale reprezentativei din Belarus. Şi, la fel, în cazul performanţelor bune ale echipelor de club din Belarus în cupele europene, bineînţeles că vom asigura din nou posibilitatea folosirii unor terenuri maghiare. Avem multe stadioane frumoase, am investit foarte mult în infrastructura sportivă, suntem bucuroşi să arătăm asta întregii lumi”, a subliniat el.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Péter Szijjártó a amintit că recent s-au împlinit 40 de ani de când Comitetul Olimpic Maghiar s-a alăturat „în mod ruşinos” deciziei Comitetului Olimpic Sovietic, iar sportivilor maghiari nu li s-a permis participarea la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, din 1984. „Mai multe zeci, mai multe sute de sportivi maghiari au pierdut ocazia de a vedea rezultatele anilor de muncă pe care i-au investit până atunci”, a spus Szijjártó.

„Tocmai de aceea, noi, maghiarii, ne opunem în totalitate amestecării geopoliticii cu sportul. Şi ne opunem ca factorii politici să decidă cine poate participa la Jocurile Olimpice şi cine nu”, a declarat şeful diplomaţiei ungare.

Ministrul a subliniat că participarea la competiţiile sportive internaţionale nu poate fi determinată decât de performanţa sportivului în cauză.

„Ne opunem umilirii sportivilor prin intermediul apelării la culori neutre. Ne opunem, totodată, şi folosirii sportivilor pentru a face declaraţii politice”, a mai spus Péter Szijjártó.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.