Campioana mondială în proba de 400 de metri, Salwa Eid Naser, suspendată provizoriu după ce nu a fost găsită de trei ori de agenţii antidoping, susţine că nu trişează şi că o astfel de situaţie, de a rata controalele, este normală, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu am fost niciodată o trişoare. Am ratat doar trei controale antidoping, ceea ce este normal. I se poate întâmpla oricui. Nu vreau ca oamenii să se gândească la altceva, pentru că nu voi fi niciodată o trişoare", a spus ea, într-un videoclip live pe Instagram. 

În timp ce managerul ei a explicat, vineri, că al treilea test ratat a fost în 2020, Eid Naser a declarat că nu a existat niciun control în acest an şi că cele trei testări ratate au fost în 2019, înainte de mondialele de la Doha.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Sperăm că toată această problemă se va rezolva. Totul va reveni la normal. Este dificil să am o pată pe reputaţia mea. Nu voi lua niciodată produse dopante. Cred în talent şi ştiu că am talent", a continuat ea. 

Salwa Eid Naser, campioană mondială la 400 de metri, a fost suspendată provizoriu după ce nu a fost găsită de trei ori de agenţii antidoping.

Salwa Eid Naser (22 de ani) originară din Nigeria, dar reprezentând Bahreinul, campioană mondială în proba  400 de metri la Doha, a fost suspendată provizoriu, vineri, pentru trei "no show", de Unitatea de Integritate a Atletismului (AIU).

În octombrie trecut, ea a câştigat titlul mondial împotriva favoritei Shaunae Miller-Uibo din Bahamas. Eid Naser a câştigat în 48 de secunde şi 14 sutimi (48:37 pentru Miller), a treia performanţă mondială din toate timpurile.

Regulile antidoping ale World Athletics prevăd că trei eşecuri de localizare într-o perioadă de 12 luni constituie o infracţiune pentru care sancţiunea aplicabilă este o suspendare de doi ani. Aceasta poate fi redusă la minimum un an, în funcţie de circumstanţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.