Premierul Amrcel Ciolacu afirmă că, în ultimii zece ani, salariul minim net a crescut cu 293%, începând de luni acesta fiind majorat de la 3.300 la 3.700 de lei. De majorare beneficiază 1,8 milioane de angajaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, pentru 1,8 milioane de angajaţi, majoritar din sectorul privat, salariul minim brut se majorează de la 3.300 la 3.700 de lei. În urmă cu 10 ani, salariul minim brut era 800 de lei. Azi avem cu 2.900 de lei mai mult, adică o creştere de 363%! Iar 84% din această creştere din ultimul deceniu s-a realizat cu PSD la guvernare”, a scris, luni, pe Facebook, premierul Marcel Ciolacu.

Potrivit acestuia, salariul minim net a crescut în 10 ani cu 293%, de la 601 lei la finalul anului 2013, la 2.363 lei în prezent.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Da, au crescut şi preţurile. Conform INS, în cei 10 ani preţurile s-au majorat în medie cu 53,26%, ceea ce indică o creştere reală, peste inflaţie, a salariului minim net cu 157%!  Prezenţa PSD la guvernare este acum o garanţie fermă a creşterii nivelului de trai, în special pentru persoanele cu venituri mici – salariaţi plătiţi cu salariu minim sau pensionari”, a mai transmis premierul.

Potrivit acestuia, ”majorarea de astăzi este cu atât mai importantă cu cât ea ne permite ca, de la 1 ianuarie 2025, să implementăm salariul minimeuropean, ceea ce înseamnă că cel mai mic salariu din România va reprezenta aproximativ jumătate din salariul mediu pe economie”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.