Un avion de linie aparţinând companiei spaniole Air Europa, un Boeing 787-9 Dreamliner care zbura de la Madrid la Montevideo, a fost nevoit să aterizeze de urgenţă, luni, la Natal, în Brazilia, în urma unor ”turbulenţe puternice” care s-au soldat cu 25-30 răniţi, potrivit unei surse uruguayene, anunţă compania aeriană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania spaniolă anunţă pe X că aeronava a ”aterizat în mod normal” la Natal, în nord-estul Braziliei.

”Răniţii au fost preluaţi pentru a fi îngrijiţi”, anunţă Air Europa.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Se înregistrează între 25 şi 30 de răniţi, declară AFP o sursă diplomatică uruguayană, care precizează că acest bilanţ rămâne provizoriu şi că unele persoane au fost externate din spiytalul la care au fost transportate.

”Majoritatea au suferit răni uşoare, iar aparent viaţa nimănui nu este în pericol”, a declarat această sursă.

Ministerul uruguayan de Externe a anunţat că ”pasagerii care au nevoie de îngrijiri medicale au fost transferaţi la Spitalul Monsenhor Walfredo Gurgel la Natal”.

Avionul a aterizat la ora locală 2.42 (8.42, ora României), a anunţat într-un comunicat transmis AFP Zurich Airport Brasil, întreprinderea care administrează Aeroportul Internaţional din Natal.

Contactate de AFP, autorităţile braziliene nu au răspuns imediat.

În mai, un britanic în vârstă de 73 de ani a murit, iar mulţi alţi pasageri şi membri ai echipajului au fost răniţi grav în timpul unor turbulenţe violente, în timp ce zburau cu Singapore Airlines, la bordul unui Boeing 777.

Potrivit unor cercetători, modificările climatice se află la originea tot mai multor turbulenţe care afectează zboruri.

Potrivit unui studiu realizat în 2023, durata anuală a turbulenţelor a crescut cu 17% în perioada 1979-2020, iar a turbulenţelor grave, care sunt mai rare, cu peste 50%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.