La două ore după ce 13 iulie 2024 a devenit ceea ce Barbora Krejcikova a numit "cea mai grozavă zi" din viaţa ei, noua campioană de la Wimbledon a dezvăluit un lucru pe care l-a ţinut privat până acum... Că în săptămânile premergătoare turneului, Jana Novotna a venit la ea în vis, relatează wimbledon.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

În ultimele zile, Krejcikova s-a gândit de multe ori la momentul de acum 10 ani când şi-a făcut curaj să bată la uşa eroinei sale din Brno, oraşul natal al ambelor cehoaice, pentru a-i cere campioanei din 1998 să îi fie mentor. Legătura puternică dintre cele două a fost ruptă doar de moartea lui Novotna din cauza cancerului ovarian, la vârsta de 49 de ani, în 2017.

Acum, că a reeditat performanţa Janei Novotna de a cuceri Venus Rosewater Dish, Krejcikova a fost întrebată dacă are vreodată discuţii cu mentorul ei în gând.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

"O visez foarte des", a răspuns ea. "În vise vorbim. Este foarte personal". Tânăra de 28 de ani nu a vrut să dezvăluie mai multe detalii, dar avea o privire liniştită. Ce i-ar spune Janei acum, dacă ar putea, după această victorie?

"Cred că aş întoarce situaţia", a spus Krejcikova. "Mi-ar plăcea să aud ce mi-ar spune ea. Cred că mi-ar fi spus că este foarte mândră de mine şi că este super fericită. Când mi-a fost arătat numele meu pe tabloul de onoare de la Wimbledon, chiar lângă ea, a fost un moment foarte foarte emoţionant. Singurul lucru care-mi trecea prin cap era că mi-e foarte dor de ea. Cred că ar fi foarte încântată că sunt pe acelaşi tablou cu ea, pentru că Wimbledon a fost foarte special pentru ea".

"Aici cred că am jucat cel mai bun tenis din cariera mea. Astăzi a fost foarte dificil şi chiar a trebuit să sap adânc, inclusiv mental. Sunt extrem de mândră că am reuşit să fac asta, să ţin totul împreună şi să câştig. Este incredibil că sunt de două ori campioană de turneu major. Pe de altă parte, am rămas aceeaşi persoană. Încă iubesc tenisul foarte mult. Încă vreau să continui să joc bine şi să lupt pentru alte trofee", a mai spus sportiva.

 

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.