În certificatul de înmatriculare a autocarului implicat în accidentul produs vineri în judeţul Braşov şi soldat cu patru morţi şi 26 de răniţi sunt menţionate 25 de locuri, însă în autovehicul există 29 de scaune, potrivit Poliţiei Române.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform reprezentanţilor Poliţiei Române, prima persoană care a ajuns la locul accidentului şi a luat primele măsuri a fost un ofiţer de Poliţie rutieră aflat în concediu de odihnă, care era în trecere prin zonă.

Echipajele de salvare care au ajuns la faţa locului au constatat decesul a patru persoane, care în primă fază nu au putut fi identificate, şi au trimis către spitale 21 de persone rănite. Ulterior, alte cinci persoane care iniţial nu acuzaseră dureri au fost redirecţionate de echipajele medicale către spitalele din Braşov.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

"Din primele verificări s-a constatat că în interiorul autocarului sunt montate 29 de scaune, deşi autovehiculul avea înscris în certificatul de înmatriculare 25 de locuri. Poliţiştii verifică listele de pasageri puse la dispoziţie de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi cele existente la unităţile medicale de pe raza municipiului Braşov pentru a se stabili cu exactitate persoanele care se aflau în autocar la ora producerii accidentului. Precizăm că în foaia de parcurs a autocarului sunt înscrise 24 de persoane", mai arată Poliţia Română.

Ultimul bilanţ al accidentului de autocar: Patru morţi şi 26 de răniţi transportaţi la spitale. IMAGINI video surprinse la scurt timp după producerea tragediei CITEȘTE ȘI Ultimul bilanţ al accidentului de autocar: Patru morţi şi 26 de răniţi transportaţi la spitale. IMAGINI video surprinse la scurt timp după producerea tragediei

Instituţia mai precizează că, în paralel, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, poliţiştii din IPJ Iaşi, împreună cu echipa Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, face verificări la sediul firmei căreia îi aparţine autocarul, pentru a stabili condiţiile în care s-a efectuat această cursă.

Accidentul s-a produs pe DN 1, în localitatea Perşani din judeţul Braşov, în jurul orei 12.30, după ce şoferul ar fi intrat cu viteză într-o curbă periculoasă, astfel că a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul s-a izbit de parapetul care desparte sensurile şi s-a răsturnat.

Iniţial, autorităţile au furnizat informaţii contradictorii legate atât de numărul victimelor, cât şi de numărul persoanelor aflate în autocarul răsturnat pe DN 1.

Potrivit ultimului bilanţ transmis de Ministerul Sănătăţii şi confirmat şi de secretarul de stat în MAI Raed Arafat, în accident şi-au pierdut viaţa patru persoane, iar alte 26 de persoane au fost rănite şi transportate la spitale, dintre acestea una fiind în stare critică.

Coordonatorul ansamblului folcloric \ CITEȘTE ȘI Coordonatorul ansamblului folcloric "Cătălina" de la Palatul Copiilor Iaşi, printre persoane decedate în accidentul de autocar

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Iaşi, în autocar se aflau 31 de elevi, doi profesori şi doi şoferi. Copiii, care aveau vârste între 12 şi 17 ani, o parte dintre ei fiind de la Colegiul Naţional de Artă "O. Băncilă", erau componenţi ai ansamblului folcloric Hora. Ei plecaseră de la Palatul Culturii din Iaşi şi mergeau către Arad, pentru a participa la un festival internaţional.

Cele patru persoane care şi-au pierdut viaţa în urma accidentului sunt un tânăr de 18 ani, coregraf, coordonatorul ansamblului folcloric "Cătălina" de la Palatul Copiilor din Iaşi, Cătălin Pop, şi cei doi şoferi ai autocarului - Ilie Cojocaru şi Andrei Popa, care aveau 58, respectiv 42 de ani.

Şeful ITM Iaşi, Andrei George Albulescu, a declarat pentru News.ro că autocarul aparţine firmei de transport Maxibus Trans SRL din satul Valea Adâncă din comuna Miroslava, judeţul Iaşi.
 
ITM a declanşat o anchetă în acest caz, făcând verificări atât la firma de transport, cât şi la Palatul Copiilor din Iaşi, care a închiriat acest autocar.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.