Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, transmite asigurări persoanelor cu dizabilităţi vizuale că vor fi găsite soluţii pentru ca noua lege a pensiilor să nu le afecteze. ”Angajamentul meu este că Guvernul va găsi cele mai bune soluţii astfel încât dânşii, care sunt într-o situaţie cu totul specială, să beneficieze de grija şi protecţia noastră”, afirmă ministrul Muncii. Asigurările vin în contextul în care Asociaţia Nevăzătorilor din România reclamă că noua lege a pensiilor ”aduce prejudicii majore persoanelor cu dizabilităţi vizuale”, arătând că noile decizii de pensie pe care acestea le primesc au valori cu 60%-80% mai mici decât pensiile aflate în plată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Le transmit tuturor persoanelor cu dizabilităţi că, în ceea ce-i priveşte, împreună, vom găsi soluţiile necesare astfel încât niciunul dintre dânşii să nu aibă ceva de pierdut. (...) Angajamentul meu este că Guvernul va găsi cele mai bune soluţii astfel încât dânşii, care sunt într-o situaţie cu totul specială, să beneficieze de grija şi protecţia noastră”, a afirmat ministrul Muncii, vineri seară, la Digi 24.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
Întrebată dacă prin această afirmaţie deschide discuţia cu privire la modificări asupra legii pensiilor, ministrul a răspuns: ”Repet, vom găsi soluţiile corecte”. 
 
Simona Bucura-Oprescu a fost solicitată să avanseze un orizont de timp în care problemele nevăzătorilor legate de implementarea noii legi a pensiilor vor fi rezolvate, ea spunând că aceste soluţii ”vor fi găsite, ca de fiecare dată”. 
 
Asociaţia Nevăzătorilor din România a reclamat, într-un comunicat dat publicităţii vineri, că noua lege a pensiilor ”aduce prejudicii majore persoanelor cu dizabilităţi vizuale”, arătând că noile decizii de pensie pe care acestea le primesc au valori cu 60%-80% mai mici decât pensiile aflate în plată. Nevăzătorii au anunţat ”ample manifestaţii de protest” în a doua jumătate a lunii septembrie, în Piaţa Victoriei din Capitală. Pe lângă nevăzători din întreaga ţară, la proteste vor participa şi apropiaţi ai acestora, familii, rude, prieteni, organizatorii subliniind că sunt ”bineveniţi toţi cei ce doresc să susţină această cauză”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.