Un incident a avut loc, joi, în timpul operaţiunii de relocare a unuia dintre aşa-numiţii ”urşi-cerşetori” care ies pe marginea Transfăgărăşanului pentru a primi hrană de la trecători. Un turist a oprit în timpul capturării unui animal şi, având un copil în braţe, a vrut să se apropie de cuşca în care un urs tocmai intra. În momentul în care a fost oprit, a făcut scandal, fiind nevoie de intervenţia autorităţilor care l-au sancţionat contravenţional şi au deschis dosar penal pe numele lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Incidentul a fost făcut public de către prefectul judeţului Argeş, Dragoş Predescu.

”În această după-amiază, echipa care se ocupă de relocarea urşilor de pe Transfăgărăşan a încercat să îndepărteze un bărbat care a coborât dintr-un autoturism la mică distanţă de ursul ce aproape intrase în cursa instalată. Era periculos, cu atât mai mult cu cât, bărbatul a ieşit din maşină cu un copil în braţe. Inspectorii silvici s-au lovit de un refuz din partea persoanei pe care încercau să o convingă să nu se pună în pericol. Discuţia a degenerat! Un echipaj al Jandarmeriei Argeş a venit în sprijin, a luat măsurile legale impuse de situaţie şi a aplicat două sancţiuni contravenţionale”, a transmis Dragoş Predescu.

Potrivit acestuia, turistul a devenit agresiv verbal în momentul în care inspectorii silvici au încercat să îl oprească.

Pe lângă amenzile contravenţionale pe care le-a primit, bărbatul s-a ales şi cu dosar penal. Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş s-au sesizat din oficiu şi fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de ultraj asupra personalului silvic, faptă prevăzută de Codul Penal, documentele întocmite urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş.

”Condamn ferm comportamente precum cel al turistului de la care a pornit incidentul! Inginerii silvici au avut o reacţie demnă de lăudat, încercând să procedeze în aşa fel încât nimeni să nu fie în pericol. Nici oamenii, nici animalul! Revin cu apelul public: este interzisă de lege oprirea pentru a fotografia sau filma urşii, dar şi hrănirea animalelor”, a precizat prefectul judeţului Argeş.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.