O navă sub pavilion tanzanian, cu 18 persoane la bord, cetăţeni sirieni şi yemeniţi , este blocată din 2 asseptmbrie pe Dunărea maritimă. Armatorul nu a răspuns solicitărilor echipajului în legătură cu plata salariilor şi aprovizionarea cu alimente, iar oamenii au cerut ajutorul autorităţilor din Constanţa, care le-au oferit alimente şi asistenţă medicală. Din cauza lipsei unui agent local, nu are cine să garanteze plata taxelor de pilotaj şi a celor pentru tranzitarea Canalului Sulina, motiv pentru care nava nu îşi poate continua voiajul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Pe Dunărea maritimă, în zona de ancoraj de la mila marină 44, se află nava BAY 10 sub pavilion tanzanian, cu un echipaj format din 18 membri, cetăţeni sirieni şi yemeniţi. Nava a ancorat în această zonă pe data de 2 septembrie 2024, aflânduse în regim de tranzit, venind din portul Izmail. Nava nu are agent desemnat în România, iar armatorul nu a răspuns solicitărilor echipajului în legătură cu plata salariilor şi aprovizionarea cu alimente”, a transmis, joi, Autoritatea NAvală Română, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că echipajul a solicitat ajutorul autorităţilor române pentru furnizarea de alimente şi asistenţă medicală. O solicitare similară a fost primită şi din partea sindicatului sirian al navigatorilor.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”Cu sprijinul Filialei Tulcea a Societăţii Române de Cruce Roşie şi al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea, în cursul zilei de astăzi, 12 septembrie, un echipaj al Autorităţii Navale Române (ANR) a transportat la bordul navei alimente de primă necesitate. De asemenea, o echipă medicală a efectuat o evaluare a stării de sănătate a personalului de la bord. Din fericire, nu au fost identificate cazuri medicale grave.  Echipa medicală a constatat câteva cazuri de hipertensiune arterială, însă starea generală a echipajului este stabilă”, se mai arată în comunicat.

Totodată, echipajului i-au fost donate produse de igienă personală, inclusiv săpun şi detergent.

”Nava, care nu are marfă la bord în acest moment, are ca destinaţie portul Istanbul. Cu toate acestea, din cauza lipsei unui agent local, nu are cine să garanteze plata taxelor de pilotaj şi a celor pentru tranzitarea Canalului Sulina, motiv pentru care nava nu îşi poate continua voiajul. Dacă în perioada următoare armatorul nu va lua măsuri, Autoritatea Navală Română va sesiza statul de pavilion şi va întreprinde toate măsurile legale impuse de situaţie”, se mai arată în docmentul citat.

Autorităţile române continuă să monitorizeze atent evoluţia situaţiei şi sunt pregătite să intervină cu noi măsuri de sprijin, dacă va fi necesar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.