Traficul rutier va fi restricţionat, vineri, pe DN 76, la ieşirea din Băile Felix, judeţul Bihor, pentru montarea grinzilor la viaductul Inelului Metropolitan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vineri, 28 iunie 2024, între orele 9:00 şi 15:00, circulaţia auto pe Drumul Naţional 76, la ieşirea din Băile Felix către Beiuş, va fi temporar întreruptă pe ambele sensuri din cauza montării grinzilor la viaductul Inelului Rutier Metropolitan. Vor fi montate 5 grinzi pe deschiderea de deasupra drumului, iar în momentul în care fiecare va fi poziţionată, traficul auto va fi întrerupt complet timp de aproximativ 15 minute. Pentru montarea acestora va fi folosită cea mai mare macara din România, de 700 de tone”, arată reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Bihor, miercuri, într-un comunicat de presă.

Viaductul de la ieşirea din Băile Felix are o lungime totală de 395 de metri, iar până în prezent au fost montate 30 de grinzi din cele 40 câte vor fi în total. Viaductul are 8 deschideri, cu 5 grinzi la fiecare deschidere.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Inelul metropolitan are o lungime de 17 kilometri şi va asigura legătura cu drumurile naţionale DN 1, DN 76 şi DN 79, înspre Cluj-Napoca, Deva şi Arad, şi cu centurile din zona metropolitană a municipiului Oradea, respectiv centura Oşorhei, centura Nojorid şi centura Sânmartin.

Lucrările sunt împărţite în două loturi.

Lotul 1 are o lungime de 9 kilometri şi este cuprins între Nojorid şi viaductul care se construieşte peste DN 76, la ieşirea din Băile Felix. Lucrările sunt executate de asocierea formată din firmele S.C. ASFAMIXT S.R.L (lider), S.C. OPR ASFALT S.R.L. şi S.C. DACIA FABER S.R.L. Termenul de execuţie este de 18 luni, iar valoarea contractului este 70.143.942,59 lei, fără TVA.

Lotul 2 este cuprins între km 9+055 - 17+017. Traseul porneşte de la viaductul din Băile Felix, ocoleşte localităţile Băile 1 Mai şi Cheriu şi se termină în Oşorhei. Lucrările sunt executate de firma PORR Construct, cu un termen de 18 luni pentru finalizarea proiectului. Valoarea contractului este de 81.688.374,45 lei, fără TVA.

Pentru realizarea acestei investiţii, Consiliul Judeţean Bihor a încheiat protocoale de colaborare cu Primăria Oradea şi primăriile comunelor Oşorhei, Sânmartin şi Nojorid.

Finanţarea proiectului de infrastructură este asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Naţional ”Anghel Saligny”, din alocările Consiliului Judeţean Bihor şi ale Primăriei Oradea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.