USR anunţă, în urrma unei întâlniri a reprezentanţilor partidului cu antreprenori locali, că face demersuri pentru ca staţiunea Rânca să devină staţiune de interes naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Preşedinta USR, Elena Lasconi, împreună cu parlamentari şi consilieri locali USR a avut o întâlnire cu antreprenori din zona Rânca în cadrul căreia a prezentat un set de măsuri asumat la nivel naţional. Aceste măsuri au ca scop să susţină dezvoltarea staţiunii Rânca şi sprijinirea antreprenorilor locali, dar şi creşterea calităţii vieţii localnicilor de aici, precum şi a calităţii serviciilor oferite turiştilor”,informează USR într-un comunicat.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
„România este o ţară superbă şi putem face tot mai multe lucruri ca să o păstrăm aşa, ca să ne bucurăm de ceea ce are de oferit! Antreprenorii din Rânca au nevoie de sprijin pentru a putea să se dezvolte, nu să fie permanent cocoşaţi de taxe, birocraţie şi reguli ce se schimbă peste noapte. Am stat de vorbă deschis cu oamenii din zonă şi le-am arătat ce putem face concret noi, USR, pentru ca zona să înflorească. Ceea ce propunem pentru Rânca, de fapt, este valabil pentru toată ţara”, a declarant Elena Lasconi, preşedintă USR.
 
 
Măsurile propuse de USR:
 
• staţiunea Rânca să fie declarată staţiune turistică de interes naţional. astfel, toate proiectele de finanţare din această zonă vor avea un punctaj mult mai mare;
• demersuri pentru o nouă reformă administrativă, în urma căreia Rânca să nu mai fie administrată de două localităţi;
• redepunerea în Parlament a proiectului de lege pentru realizarea domeniului schiabil Rânca-Vidra;
• scăderea taxării pe muncă şi a nivelului de taxare pentru munca part-time;
• o dată la două luni, consilierii locali USR, împreună cu reprezentanţi USR Gorj, vor avea întâlniri cu localnicii pentru a scrie proiecte de hotărâre pe care apoi să le depună şi susţină în consiliile locale ale celor doua primării care administrează Rânca.
 
În staţiunea Rânca ajung anual aproximativ 350.000 de turişti. Destinaţia este o opţiune de vacanţă şi vara, dar şi iarna. În acest moment, Rânca are câteva pârtii de schi bine întreţinute de mediul privat, dar nu îşi atinge adevăratul potenţial fără o interconectare peste munţi, cu domeniile schiabile din judeţele vecine. USR propune unirea domeniului schiabil Rânca cu Vidra, prin telegondolă cu ramificaţii, creând cel mai mare domeniu schiabil din România.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.