Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski condamnă luni ”violenţa politică” în urma unei presupuse tentative de asasinare a candidatului republican în alegerile prezidenţiale american Donald Trump, condamnată de asemenea de către Kremlin şi premierul britanic Keir Starmer, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Violenţa politică nu are ce căuta nicăieri în lume”, denunţă pe X preşedintele ucrainean.

”Este un lucru bun că suspectul în tentativa de asasinat a fost reţinut rapid”, a adăugat el, fără să menţioneze vreo legătură a suspectului cu Ucraina.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Presupusul atacator, Ryan Routh a fost prezentat drept un susţinător al Ucrainei de către mai multe publicaţii.

KREMLIN: ”LUPTA POLITICĂ SE INTENSIFICĂ ŞI SUNT FOLOSITE MAI MULTE METODE”

Kremlinul a apreciat că aceste fapte sunt semnul unei intensificări a campaniei electorale în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

”Urmărim, bineînţeles, îndeaproape informnaţiile care ne parvin din Statele Unite. Vedem cât de tensionată este situaţia, inclusiv între rivalii politici. Lupta politică se intensifică şi sunt folosite diverse metode”, a declarat într-o conferinţă de presă telefonică zilnică un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

STARMER: ”VIOLENŢA NU TREBUIE SĂ AIBĂ NICIUN LOC ÎN NICIUN PROCES DEMOCRATIC”

Premierul britanic Keir Starmer s-a declarat ”foarte îngrijorat”.

”Cred că este cu adevărat important să spunem clar că violenţa nu trebuie să aibă niciun loc în niciun proces democratic”, a declarat şeful Guvernului britsnic la Londra, unde discută cu omoloaga sa Giorgia Meloni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.