Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, afirmâ duminică, într-o postare, că studiile de la Harvard şi Stanford şi le-a „permis” mai ales prin muncă şi rezultate, el arătând că la aceste două mari universităţi poţi să studiezi în funcţie de ceea ce ai în cap, nu de ceea ce ai în buzunar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Primesc de multe ori întrebarea - şi am primit-o inevitabil şi ieri seară, în sesiunea de Q&A de pe reţelele sociale – cum de mi-am permis studiile în afara României? Cu ce bani? De unde bani? Povestea este mult mai simplă decât ar crede mulţi. Studiile de la Harvard şi Stanford mi le-am „permis” mai ales prin muncă şi rezultate. La aceste două mari universităţi poţi să studiezi în funcţie de ceea ce ai în cap, nu de ceea ce ai în buzunare”, a scris Sebastian Burduja pe Facebook. 
 
Candidatul PNL la Primăria Capitalei afirmă câ la aceste universităţi precum Staford, Harvard sau Yale nu se intră pe bani. 
 
”Acolo se intră dacă ai creier, dacă ai cap, dacă eşti competent, La Harvard am avut cam 60% sau 70% din fonduri susţinute din burse. Este o bursă celebră, David Rubenstein se cheamă, pentru o parte din cei care urmează un dublu masterat în politici publice şi administrarea afacerilor, exact programul pe care l-am făcut acolo, în trei ani. Diferenţa sigur a venit din ceea ce eu acumulasem, din ce m-a ajutat familia. Dacă s-ar intra pe bani la aceste universităţi, toţi miliardarii din lume şi-ar trimite copiii acolo. Nu contează cum te cheamă, de unde eşti şi câţi bani ai la aceste universităţi. Dacă eşti bun, performezi, dacă nu eşti bun, nu performezi”, a mai spus Burduja. 
 
Candidatul PNL precizează că ”la Stanford a fost printre primii şi a absolvit Phi Bela Kappa, o distincţie rară care se acordă în anul al treilea celor 1 sau 2% dintre cei mai buni studenţi din universitate”. ”E cea mai înaltă formă de recunoaştere a unui absolvent de la Stanford. La fel şi l Harvard, am terminat printre primii. Lucrurile acestea sunt publice”, a completat Burduja în mesajul video. 
 
Sebastian Burduja -  care este fiul lui Marinel Burduja, fost vicepreşedinte al Bancorex şi fostp prim-vicepreşedinte al Raiffeisen Bank România, CEO al Diviziei Corporate - are, potrivit CV-ului oficial, licenţă în ştiinţe politice (cu merite deosebite şi onoruri – calificativ maxim la lucrarea de diplomă – A+) la Stanford University, în perioada 09.2004-06.2008 şi Master în Politici Publice (bursier David Rubenstein) , la Harvard Kennedy School of Government – Harvard University, în perioada 09.2008-06.2011. El a absolbit şi Master în Administrarea Afacerilor (cu merite deosebite; bursier David Rubenstein) tot la Harvard Business School – Harvard University, în aceeaşi perioadă, 09.2008-06.2011. 
 
Sebastian Burduja a fondat Liga Studenţilor Români din Străinătate şi Fundaţia CAESAR - Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români şi a condus Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT), care în 2016 protesta faţă de candidaţii care începuseră să posteze afişe electorale înainte ca perioada oficială de campanie să înceapă.
 
Tot atunci, PACT a lansat pagina ”Candidezi ca un hoţ”, cu motto-ul ”Cine fură astăzi startul, mâine va fura electoratul”.

 

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.