Preşedintele comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, liberalul Laurenţiu Leoreanu anunţă că a găsit soluţia viabilă din punct de vedere constituţional pentru a repara inechităţile generate în anul 2017 de modificarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, prin care s-a anulat actualizarea soldei de grad/salariului gradului profesional pentru personalul deja pensionat în raport cu cei aflaţi în activitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Deputatul PNL arată într-o postare că în cadrul şedinţei Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, pe care o prezidez, am căutat şi găsit soluţia viabilă din punct de vedere constituţional pentru a repara inechităţile generate în anul 2017 de modificarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, prin care s-a anulat actualizarea soldei de grad/salariului gradului profesional pentru personalul deja pensionat în raport cu cei aflaţi în activitate.

”A fost o dorinţă comună a membrilor Comisiei pentru apărare de a identifica cea mai bună soluţie, din punct de vedere constituţinal, din cele trei propuneri de amendamente înaintate. În procesul de dezbatere au fost implicaţi reprezentanţi ai sindicatelor militarilor aflaţi în rezervă, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi colegi deputaţi”, precizează Leoreanu.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Potrivit amendamentului, după Art. XII se introduce un nou articol, art. XII1 cu următorul cuprins: Art. XII1 – Prin derogare de la dispoziţiile art.60 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.556 din 27 iulie 2015, cu modificările şi completările ulterioare, partea din pensie corespunzătoare soldei de grad/salariului gradului profesional se actualizează permanent potrivit soldei de grad/salariului gradului profesional a cadrelor în activitate şi se aplică şi pentru recalcularea pensiilor aflate în plată la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

După Art. XVI se introduce un nou articol, art. XVII cu următorul cuprins: Art. XVII – În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, Casa de pensii sectorială reactualizează toate pensiile aflate în plată în conformitate cu dispoziţiile prevăzute la art. XII1 din prezenta ordonanţă de urgenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.