Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru proiect de investiţii în valoare de 11 miliarde de lei, care vizează reabilitarea liniei de cale ferată Focşani-Roman, obiectivul făcând parte din Master Planul General de Transport al României, a anunţat purtptorul de cuvânt al Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Demersuri guvernamentale se fac şi pentru îmbunătăţirea infrastructurii feroviare. Mă refer la un proiect de investiţii în valoare de 11 miliarde de lei pentru reabilitarea liniei de cale ferată Focşani-Roman, care face parte din Master Planul General de Transport al României”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, după şedinţa de Guvern.

Mihai Constantin a precizat că proiectul are o lungime de 147 de kilometri de cale ferată, acest obiectiv având 3 ani ca termen de realizare.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Guvernul a aprobat astăzi, prin hotărâre, indicatorii tehnico-economici urmând ca finanţarea să se realizeze din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Transport 2021-2027 şi Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility CEF), şi de la  bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii”, a subliniat Constantin .

El a menţionat că această linie de cale ferată este situată pe ruta coridorului IX Pan-European. ”Este o linie importantă a reţelei de cale ferată din România deoarece preia traficul internaţional european de pe cele două coridoare centrale aflate pe teritoriul României”, a adăugat el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.