Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că există un proiect legat de extinderea Campusului Universităţii Ovidius din Constanţa, în cadrul căruia vor fi construite spaţii noi de învăţământ, un cămin şi o cantină. Valoarea totală a proiectului este de 115 milioane de lei. De asemenea, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a precizat că printr-un program gestionat de Compania Naţională de Investiţii sunt finanţate lucrări de construire a 30 de cămine studenţeşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Văd că în urma apelului meu legat de noi cămine studenţeşti, avem deja un prim proiect, legat de extinderea Campusului Universităţii Ovidius din Constanţa. Vorbim de construirea unor spaţii noi pentru învăţământ, a unui cămin şi a unei cantine, un proiect de aproape 115 milioane lei, parte dintre fonduri fiind şi din PNRR”, a declarat Marcel Ciolacu.
El a rugat-o pe Ligia Deca, ministrul Educaţiei, să prezinte şi celelalte proiecte legate de construirea de cămine studenţeşti. 
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
”O să trec în revistă investiţiile pe care le avem în acest moment fie derulare, fie în contractare pentru căminele studenţeşti. În primul rând prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social - Construire Cămine Studenţeşti, subprogramul Instituţii de Învăţământ Superior de Stat, gestionat de Compania Naţională de Investiţii se finanţează lucrările de construire a 30 de cămine studenţeşti ale instituţiilor de învăţământ superior de stat. Ele totalizează 10.244 de locuri de cazare pentru 30 de instituţii de învăţământ superior de stat din 13 centre universitare. Dintre acestea trei au fost deja finalizate, unul este în faza de încheiere a procesului verbal de recepţie şi restul se află diferite stadii, zece în fază de execuţie, şase în fază de elaborare a proiectării, nouă în fază de elaborare PUZ sau rectificare carte funciară”, a afirmat Ligia Deca.
Ea a precizat că prin PNRR a fost alocată o sumă de 260 de milioane de euro pentru investiţii în infrastructura universitară. 
”De asemenea prin PNRR, Ministerului Educaţiei i s-a alocat o sumă de 260 de milioane de euro pentru investiţii necesare asigurării infrastructurii universitare, cămine, cantine şi spaţii de recreere. În urma primului apel au fost deja semnate 42 de contracte de finanţare pentru edificarea a 1.087 de locuri de cazare pentru studenţi şi pentru realizarea unor lucrări de modernizare a 9.573 de locuri de cazare.  După încheierea celui de-al doilea apel au fost depuse proiecte pentru edificarea a 2.664 de locuri de cazare şi pentru modernizarea a 7.199 de locuri de cazare. Proiectele depuse în cadrul celui de-al doilea apel se află în evaluare, urmând a fi contractate în cursul lunii octombrie”, a explicat ministrul Educaţiei.
Ligia Deca a adăugat că prin programul de investiţie al Ministerului Educaţiei sunt cuprinse la finanţare alte şapte cămine studenţeşti noi, care totalizează peste 1800 de locuri de cazare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.