Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR Claudiu Târziu, formulează numeroase critici referitoare la situaţia din partid, într-o scrisoare adresată Biroului Naţional de Conducere al AUR, afirmând că formaţiunea ”a ajuns un partid minor, fără busolă, imprevizibil chiar şi pentru membrii săi şi complet irelevant în orizontul politic al viitorului mandat” şi că ”gradul de încredere a membrilor de partid în conducerea centrală şi în strategia politică promovată de la Bucureşti este zero”, relatează ziarulobiectiv.ro. Târziu a contestat, însă, autenticitatea documentului, precizând că obşnuieţte să transmită comunicate de presă asumate. De asemenea, AUR a dezminţit existenţa unor tensiuni în partid şi a acuzat ”o încercare de destabilizare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

UPDATE - Claudiu Târziu a contestat autentitictatea documentului.

”Eu obişnuiesc să transmit comunicate de presă asumate, care poartă semnătura mea. Dacă voi avea ceva de spus legat de subiectele menţionate acolo, vă voi trimite personal informare de presă.”, a transmis el.
Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
 
De asemenea, şi AUR a transmis un punct de vedere, în care dezminte existenţa unor tensiuni în partid şi acuză ”o încercare de destabilizare, venită din afara partidului, aşa cum au mai fost destule în ultimii ani”.
”Nici de această dată nu vom cădea în capcanele pe care ni le întinde sistemul. Continuăm împreună lupta pe care am început-o în urmă cu cinci ani, ghidaţi de principiile şi valorile noastre şi de dorinţa de a face bine românilor şi României”, afirmă reprezentanţii AUR.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Iniţial, Claudiu Târziu nu a putut fi contactat pentru a oferi precizări referitoare la dcoumentul apărut în presa locală.

”De la imaginea grupării ”extremiste” (de extremă urgenţă – i-am zis eu), anti- sistem, care dădea fiori tuturor rebuturilor politice care au condus România în ultimii 34 de ani, am ajuns, în doar câteva luni, în postura unui partid minor, fără busolă, imprevizibil chiar şi pentru membrii săi şi complet irelevant în orizontul politic al viitorului mandat”, afirmă Târziu în scrisoare, despre care afirmă că se vrea un semnal.

El critică, potrivit scrisorii publicate de ziarobiectiv.ro, modul în care au fost desemnaţi candidaţii la alegerile locale.

”Impertinenţa cu care am nominalizat la Primăria Bucureşti un cvasi-necunoscut (ale cărui merite personale incontestabile nu intră în discuţie aici) le-a indicat oamenilor dornici de schimbare fie că rezerva de cadre a AUR este zero, fie că asistă la un blat politic condamnabil. Nebunia nominalizărilor în teritoriu a generat toată gama de reacţii, de la furie şi dezgust până la râsete batjocoritoare. Faptele sunt prea  recente  ca  să  mai necesite o argumentare suplimentară. Mărturisesc că m-am abţinut de la  reacţii categorice în speranţa că  toată strategia are o logică ascunsă, pe care nu o cunoaşte decât  autorul. Logica a fost în valoare de 9%”, scrie liderul AUR.

Claudiu Târziu susţine că „gradul de încredere a membrilor de partid în conducerea centrală şi în strategia politică promovată de la Bucureşti este zero”.

”Fiecare săptămână scursă din iunie şi până acum ne-a mai tăiat din emoţii. Astăzi, pentru oamenii cu un dram de gândire, suntem în aşteptarea unor rezultate cel mult modeste, dacă ne raportăm la sondajele de acum un an. Gradul de încredere a membrilor de partid în conducerea centrală şi în strategia politică promovată de la Bucureşti este zero”, scrie Târziu.

Târziu mai invocă „secretomania care învăluie orice hotărâre la nivelul partidului”.

”Un lanţ de evenimente şi decizii greşite, când nu de-a dreptul stupide, a uluit majoritatea susţinătorilor AUR în lunile care au trecut: casele de 35 de mii de euro, veştile tulburătoare despre alianţa cu USR, nevalidarea unor candidaţi aleşi în consilii locale şi judeţene, nominalizarea pe sprânceană a candidaţilor pentru Parlament şi, nu în ultimul rând, secretomania care învăluie orice hotărâre la nivelul partidului”, scrie preşedintele Consiliului Naţional al AUR, adăugând că  ”nominalizarea candidaţilor pentru Parlament se face nestatutar şi pe ascuns”.

”Listele de candidaţi se depun fără semnătura mea, care este obligatorie conform statutului. Întreg procesul decizional este restrâns la nivelul preşedintelui de partid şi se pune în practică prin directive verbale, nediscutate în structurile de partid şi neadoptate legal. Dacă un lider îşi poate pierde parţial sau total reperele morale şi respectul pentru legalitate în momente de mare intensitate politică, apropiaţii şi colaboratorii au datoria să-l readucă cu picioarele pe pământ, nu să îi stimuleze pornirile dictatoriale”, îşi argumentează Claudiu Târziu demersul.

Târziu precizează şi care ar fi paşii pentru a reglementa situaţia în partid.

”Suntem la câteva săptămâni distanţă de un moment care va influenţa decisiv viitorul acestui partid. Cu structuri locale care funcţionează  semi-clandestin,  cu un activ de partid dezamăgit şi revoltat pentru tratamentul la care a fost supus în ultimii ani, cine va păzi secţiile de vot în decembrie? Oamenii din teritoriu  care nu mai vor să audă de AUR? Membrii şi candidaţii care au fost minţiţi până în ultima clipă şi daţi la o parte la alegerile locale? Liderii alungaţi în mod dezonorant din partid şi care acum aşteaptă momentul marii răzbunări?”, scrie el.

Conform lui Târziu, încă mai este timp pentru a elibera  adeverinţele  de membri colegilor  aleşi locali pe care partidul a refuzat să-i valideze în mod abuziv şi care totuşi şi-au depus dosarele spre validare, încă mai este timp pentru a alcătui listele de candidaţi la parlamentare care să redea speranţa alegătorilor noştri şi care să ajute la obţinerea unor rezultate   mai bune şi că încă mai este timp pentru a reface strategia electorală, astfel încât AUR să convingă o mare parte dintre români că are soluţii şi oameni pregătiţi să le implementeze.

”Sunt gata să dau  totul pentru  succesul acestui proces şi să  las deoparte tot  ceea ce m-a revoltat, doar cu speranţa că vom regăsi împreună spiritul şi forţa cu care am fondat această mişcare. Nu rataţi această ofertă şi organizaţi degrabă un calendar de întâlniri, cu prezenţă fizică şi online, în cadrul cărora să reparăm ce s-a stricat şi să clarificăm calea de urmat”, mai arată Claudiu Târziu.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.