Preşedintele american Joe Biden îşi amână vizite prevăzute la sfârşitul săptămânii în Germania şi Angola, ”având în vedere traiectoria şi puterea prevăzute ale uraganului Milton”, anunţă marţi Casa Albă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Şeful statului american îşi ”amână” vizitele - la o dată neprecizată -, pentru a superviza pregătirile şi răspunsul faţă de acest uragan puternic care urmează să atingă uscatul în Florida - miercuri -, anunţă într-un comunicat Executivul.

”Nu cred că ppot să plec din ţară în acest moment”, a declarat marţi, în Roosevelt Room, la Casa Albă, Joe Biden într-o şedinţă pe tema pregătirii răspunsului împotriva urahanului Miltorn şi despre reacţia faţă de uraganul Helene.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Subiectul catastrofelor naturale a devenit exploziv din punct de vedere politic cu mai puţin de o lună înainte de alegerile prezidenţiale între vicepreşedinta Kamala Harris şi fostul preşedinte republican Donald Trump.

Joe Biden şi candidata democrată sunt ţinta unor critici feroce ale trumpiştilor, care-i acuză - avansând informaţii false - de faptul că nu au angajat mijloace suficiente pentru a răspunde altui uragan, Helene.

Helene a devastat în urmă cu peste o săptămână anumite zone în sud-estul Statelor Unite, în Florida, dar şi în Georgia şi North Carolina.

Joe Biden urma să efectieze vineri o vizită de stat la Berlin, iar apoi să se întâlnească sâmbătă cu gazda sa, cancelarul Olaf Scholz, preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul britanic Keir Starmer.

Cei patru urmau să participe la un summit internţaional al aliaţilor Ucrainei, la Ramstein, o bază americană importantă situată în sud-vestul Germaniei, însoţiţi de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Acest turneu de adio european urma să-i ofere preşedintelui american o ultimă şansă să ofere asigurări unor aliaţi îngrijoraţi de o posibilă viztorie a lui Donald Trump în alegerile de la 5 noiembrie.

Miliardarul republican a promis, dacă va fi ales, să reia ostilităţile comervciale care i-au marcat primul mandat.

El a criticat adesea ajutorul oferit Ucrainei şi angajamentul Statelor Unite în NATO şi a dat asigurări că, în cazul unei victorii, va pune capăt ”imediat” războiului cu Rusia, fără să spună cum anume.

Donald Trump l-a acuzat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski de faptul că împiedică soluţionarea negociată a conflictului.

Joe Biden, care a renunţat la candidatura sa la al doilea mandat şi i-a cedat locul vicepreşedintei sale kamal Harris, urma să viziteze Angola, după Germania, pentru a-şi respecta promisiunea de a vizita Africa măcar o dată înainte de a pleca de la putere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.