Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun a transmis, luni, la moartea Papei Francisc, că într-o lume dezbinată, marcată de durere şi război, Sanctitatea Sa a fost apărătorul celor nevoiaşi, marginalizaţi şi suferinzi, creând punţi şi promovând dialogul în locul urii şi neînţelegerilor.
”Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun şi Ordinul Suveran de Malta îşi exprimă regretul profund pentru pierderea unui prieten al României şi un lider mondial de excepţie, Papa Francisc. Cu credinţă în Înviere ne unim în rugăciune şi solidaritate cu toţi cei care suferă această pierdere”, transmite Ambasada.
”Într-o lume dezbinată, marcată de durere şi război, Sanctitatea Sa a fost apărătorul celor nevoiaşi, marginalizaţi şi suferinzi, creând punţi şi promovând dialogul în locul urii şi neînţelegerilor. Acţiunile şi cuvintele sale orientate spre binele comun şi pace rămân moştenire pentru întreaga omenire”, se mai arată în mesajul ambasadei României la Vatican.
”Sanctitatea Sa, Papa Francisc, are un loc special în inimile poporului nostru. Nu vom uita vizita sa apostolică în România din anul 2019, prilej cu care şi-a dovedit apropierea faţă de toţi românii şi pe care o evoca deseori ca un moment de mare bucurie. Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun şi Ordinul Suveran de Malta transmite condoleanţele sale Bisericii Catolice şi tuturor credincioşilor îndureraţi. Fie ca sufletul Sanctităţii Sale să găsească odihnă veşnică în lumina Domnului”, se menţionează în mesaj.
Vestea morţii Suveranului Pontif a fost anunţată de către cardinalul Kevin Farrell.
Cauza decesului nu este precizată, însă Papa se afla în convalescenţă, la Vatican, de la 23 martie, în urma unei spitalizări îndelungate la Spitalul Gemelli, din Roma, unde a fost internat la 14 februarie cu o ”bronşită”, care s-a dovedit a fi o ”pneuomnie” ce l-a pus într-o situaţie ”critică”. Această spitalizare a cunoscut o serie de suişuri şi coborâşuri care i-au adus sfârşitul Papei, în pofida faptului că părea să fie mai bine.
Duminică, de Paşte, el a apărut la balconul Bazilicii Sf. Petru, la binecuvântarea ”Urbi et Orbi”, pe care a ţinut s-o spună, deşi avea o voce foarte slabă.

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.