Ediţia 2024 a Congresului Centrului de Cooperare pentru Cercetare Ştiinţifică în domeniul Tutunului - CORESTA a avut loc săptămâna trecută la Edinburgh. În cadrul Congresului s-au reunit peste 500 de delegaţi, experţi de top din partea organizaţiilor membre şi non-membre ale Centrului, din peste 30 de ţări, inclusiv companii, institute de cercetare, laboratoare, asociaţii şi organisme de reglementare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Congresul din acest an, cu tema „Accelerarea politicilor de reducere a riscurilor asociate fumatului prin colaborare ştiinţifică”, pune accent pe angajamentele BAT de a construi o lume fără fum (Smokeless World) şi de a oferi o soluţie ca sute de milioane de fumători care altfel nu ar renunţa la acest obicei să facă tranziţia către alternative care nu ard tutunul.

Evenimentul a facilitat dialogul internaţional cu privire la cele mai bune practici în cercetarea ştiinţifică legată de produsele cu tutun şi nicotină, subliniind de asemenea rezultatele cercetărilor ştiinţifice ale membrilor CORESTA. Prin dialog şi acţiuni concrete, conferinţa joacă un rol esenţial în sprijinirea tranziţiei de la fumat la alternative fără fum.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

În deschiderea evenimentului, Danni Tower, Group Head of Scientific & Regulatory Affairs în cadrul BAT, a susţinut un discurs în care a subliniat progresele înregistrate de BAT în promovarea agendei companiei privind reducerea riscurilor asociate fumatului. De asemenea, Danni Tower a făcut apel la o colaborare ştiinţifică mai eficientă în domenii critice – evidenţiind dedicarea BAT de a împărtăşi şi de a discuta ştiinţa robustă, de primă clasă, ce fundamentează conceptul de reducere a riscurilor asociate fumatului. 

„Congresul CORESTA demonstrează importanţa colaborării întregii comunităţi ştiinţifice pentru a valorifica pe deplin oportunitatea de sănătate publică a conceptului de reducere a riscurilor asociate fumatului. Suntem mândri să găzduim un eveniment atât de important şi credem cu tărie că o schimbarea globală pozitivă este posibilă dacă toate părţile interesate recunosc potenţialul de reducere a riscurilor. Pentru a realiza acest lucru, sunt necesare mai multe conversaţii deschise precum cele pe care le-am avut în această săptămână în sfera ştiinţifică şi de reglementare, motiv pentru care am lansat recent Omni™ – Forward Thinking for a Smokeless World – o platformă deschisă, bazată pe dovezi, construită pe cercetare ştiinţifică de primă clasă”, a declarat Danni Tower, Group Head of Scientific & Regulatory Affairs în cadrul BAT.

Derek Yach, expert internaţional în politici de sănătate publică , a fost de asemenea unul dintre vorbitorii principali în cadrul conferinţei, cu o prezentare care a subliniat că „Produsele de nouă generaţie (care nu ard tutunul) necesită ştiinţă şi reglementări de nouă generaţie”.

Prezentările de la CORESTA au demonstrat progrese ştiinţifice în utilizarea unor abordări noi pentru a accelera reducerea riscurilor asociate fumatului. Acestea se extind de la utilizarea genomicii în ştiinţele agricole până la dezvoltarea biomarkerilor în studiile de utilizare efectivă şi aplicarea instrumentelor de inteligenţă artificială pentru a avansa cunoştinţele noastre despre cauzele şi eficienţa intervenţiilor. Toate agenţiile de sănătate publică, inclusiv OMS, ar trebui să colaboreze cu oamenii de ştiinţă de la CORESTA pentru a accelera schimbarea”, a declarat Derek Yach, expert internaţional în politici de sănătate publică.

BAT continuă să investească în dezvoltarea de produse noi, inovatoare, care nu ard tutunul, susţinute de ştiinţă de primă clasă şi cele mai înalte standarde de produs, pentru a pune bazele unei lumi fără fum (Smokeless World). Pentru mai multe informaţii despre ambiţia BAT de a reducere a riscurilor asociate fumatului şi construirea unui viitor mai bun (A Better Tomorrow™), vă invităm să vizitaţi platforma Omni™ la https://www.asmokelessworld.com.

Despre BAT în România

  • BAT este liderul pieţei tutunului din România, cu o cotă de piaţă de circa 50%. 
  • BAT este un angajator strategic în România, creând peste 3.000 de locuri de muncă în mod direct şi generând alte 30.000 de locuri de muncă indirect, pe lanţul de distribuţie şi aprovizionare. 
  • Portofoliul BAT în România include în acest moment toate cele trei categorii de produse cu risc redus* care nu implică arderea tutunului, precum glo – dispozitivul pentru încălzirea consumabilelor din tutun şi plante, dispozitivul pentru vapat, şi pliculeţe moderne cu nicotină pentru uz oral 
  • Obiectivul nostru strategic este de a încuraja fumătorii adulţi să aleagă produse care nu implică arderea tutunului. Suntem pe deplin angajaţi în atingerea acestui scop care creează valoare adăugată pentru societate şi pentru a deveni, astfel, o afacere bazată preponderent pe produse care nu implică arderea tutunului până în 2035. 

Despre BAT la nivel global

BAT este o companie de top cu o gamă variată de bunuri de larg consum. Obiectivul nostru strategic este crearea unui viitor mai bun – A Better Tomorrow™ - prin intermediul unei lumi fără fum. Angajamentul nostru pentru atingerea acestui scop este reliefat de asumarea obiectivului ca 50% din veniturile noastre să fie generate de produsele care nu implică arderea tutunului până în 2035. 

Compania susţine clar că ţigările cauzează riscuri majore la adresa sănătăţii şi că singura modalitate prin care acestea pot fi evitate este renunţarea la fumat. Pentru a construi o lume fără fum, BAT îi încurajează pe cei care continuă să fumeze să facă trecerea complet la alternative cu risc redus* dovedit ştiinţific.  

Obiectivul BAT este ca 50 de milioane de consumatori să aleagă produsele sale care nu implică arderea tutunului până în 2030 şi de a genera venituri de 5 miliarde de lire sterline din noile categorii până în 2025. BAT şi-a stabilit o serie de obiective ambiţioase de sustenabilitate, precum reducerea cu 50% a emisiilor de carbon pentru Scopurile 1 şi 2 şi reducerea cu 50% a emisiilor pentru Scopul 3 până în 2030 (faţă de referinţa de bază din 2020) şi 100% din ambalajele utilizate să fie reutilizabile, reciclabile sau compostabile până în 2025.  

BAT are peste 46.000 de angajaţi şi, în 2023, grupul BAT a generat venituri de 27,28 miliarde de lire sterline şi un profit din operaţiuni de 12,46 miliarde lire sterline.  

Portofoliul strategic al companiei include mărcile sale globale de ţigarete şi o categorie tot mai largă de produse din tutun şi nicotină. Portofoliul include produse precum ţigări electronice, produse de încălzire a consumabilelor şi produse moderne pentru uz oral. Aceste noi categorii de produse au generat venituri anuale de peste 3 miliarde de lire sterline de la dezvoltarea lor cu un deceniu în urmă. 

În prezent 24 de milioane de consumatori au ales noile categorii de produse BAT care nu implică arderea tutunului, iar veniturile generate de aceste categorii reprezintă 16,5% din veniturile grupului în 2023.  

*Bazat pe dovezile existente şi presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse, care nu sunt lipsite de risc şi provoacă dependenţă.(  

Articol sustinut de BAT)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.