În contextul în care schimbările climatice şi încălzirea globală se resimt tot mai mult la nivelul populaţiei, mari companii din România îşi întăresc angajamentul pentru un viitor durabil prin acţiuni concrete în beneficiul oamenilor, al comunităţii şi al României. „Strategia MedLife continuă să genereze progrese solide către viziunea noastră de a fi un furnizor de servicii de sănătate rezilient şi responsabil“, a declarat Mihail Marcu, Preşedinte şi CEO al grupului MedLife.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Cu un sistem integrat de excelenţă în sănătate, MedLife a înregistrat în anul 2023 noi recorduri: începând de la numărul de pacienţi unici – aproape 6 milioane, numărul de spitale private – 15 – şi până la investiţiile fără precedent în tehnologie de ultimă generaţie. Compania prezintă Raportul de sustenabilitate „Viitorul începe acum“, care detaliază toate iniţiativele MedLife din anul 2023.

Cea mai mare reţea de servicii medicale private din România

MedLife este brandul cu cele mai multe unităţi medicale distribuite în întreaga Românie, care răspund unei game extrem de variate de nevoi ale pacienţilor din ţara noastră, astfel: 103 clinici, 18 clinici dentare, 15 spitale, 4 maternităţi, 1 bancă de celule stem, 39 de laboratoare, peste 180 de centre de recoltare şi 21 de farmacii. La toate acestea se adaugă cele peste 50 de unităţi medicale Sfânta Maria, dedicate pacienţilor care accesează servicii medicale prin intermediul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Suplimentar, grupul MedLife desfăşoară servicii de wellness prin achiziţia lanţului de săli de sport Sweat Concept.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Prin achiziţia Nord Group şi Muntenia, MedLife şi-a consolidat linia de afaceri a spitalelor. Cea mai nouă inaugurare, în decembrie 2023, Spitalul Nord Pipera este un centru multidisciplinar, proiectat pentru a oferi condiţii optime de tratament şi recuperare într-un mediu sigur şi prietenos. 

Cel mai vast lanţ de spitale private din România pune la dispoziţia pacienţilor din România 1.262 de paturi, aparatură medicală de ultimă generaţie şi echipe de medici buni cu pregătire solidă şi experienţă, în toate cele 15 unităţi spitaliceşti din: Bucureşti, Arad, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Piteşti, Iaşi, Ploieşti, Timişoara şi Sibiu.

Investiţii fără precedent în tehnologie de ultimă generaţie

Pentru ca fiecare pacient şi client să primească îngrijire atentă, personalizată conform nevoilor şi aşteptărilor individuale, MedLife pune la dispoziţie o gamă largă de servicii medicale de înaltă eficienţă, împreună cu soluţii de tratament şi diagnostic inovatoare. Obiectivul este de a le oferi pacienţilor o îngrijire holistică şi comprehensivă a sănătăţii lor, în concordanţă cu strategia de business fundamentată pe deviza „Facem România bine“.

În acest scop, în 2023, Grupul MedLife a investit în tehnologie la un nivel fără precedent, începând de la modernizarea şi extinderea proiectului MedLife Medical Park din Capitală şi deschiderea de noi clinici de radioterapie în Brăila şi Vâlcea, precum şi a spitalului de mari dimensiuni Nord Pipera.

Avansând în domeniul chirurgiei de precizie, MedLife a achiziţionat al treilea robot chirurgical, în cadrul Spitalului MedLife Polisano Sibiu. Sistemul robotic da Vinci X îmbină tehnica laparoscopică convenţională şi tehnologia robotică de înaltă precizie.

În plus, la Braşov a fost deschisă prima sală hibridă mobilă din centrul ţării şi una dintre puţinele din România. Sala hibridă mobilă este o sală de operaţii completă, cu cele mai avansate echipamente şi tehnologii disponibile la ora actuală. Acestora li se adaugă un echipament mobil de radiologie 2D şi 3D, ceea ce facilitează efectuarea simultană, la acelaşi pacient, a unor gesturi chirurgicale deschise şi minim invazive de chirurgie vasculară şi cardiologie, sub control radiologic. Astfel este evitată nevoia de a supune pacientul mai multor intervenţii chirurgicale consecutive.

Tot în 2023, MedLife a devenit singurul furnizor de servicii medicale din România şi unul dintre puţinele din Europa care pot trata pacienţii cu ajutorul sistemului Brainlab – o suită formată dintr-un sistem de imagistică robotică tridimensională intra-operatorie LoopX, sistemul de neuronavigaţie Curve şi braţul robotic Cirq. Brainlab reprezintă cea mai nouă tehnologie robotică neurochirurgicală la ora actuală, disponibilă din 2023 la Spitalul MedLife Humanitas Cluj. Aici au fost efectuate deja intervenţii chirurgicale minim invazive de înaltă complexitate, atât pentru afecţiuni ale coloanei vertebrale, cât şi pentru patologii cerebrale.

Într-un efort de a îmbunătăţi eficienţa şi rapiditatea serviciilor, MedLife a iniţiat, în premieră pentru Europa Centrală şi de Est, utilizarea dronelor pentru transportul probelor biologice. Sistemul de transport inedit reduce timpul de livrare a probelor biologice cu peste 50%, comparativ cu transportul terestru.

Grija pentru comunitate şi pentru o Românie verde

Din dorinţa de a creşte accesul la servicii medicale a unui număr cât mai mare de persoane, în special din mediul rural şi din zone în care accesul la servicii medicale este limitat, MedLife a derulat mai multe iniţiative care au ca finalitate bunăstarea comunităţilor, printre care amintim: programul #SperanţaNuMoareDeCancer, prin care copiii diagnosticaţi cu cancer au acces gratuit la unul dintre cele mai complexe teste de secvenţiere din lume pentru boli oncologice, programul naţional de donare de sânge şi Caravana mobilă pentru servicii medicale acordate gratuit persoanelor din zone defavorizate.

„Pentru noi, grija faţă de pacienţi, angajaţi, comunitate şi mediu reprezintă o valoare fundamentală, care stă la baza angajamentului nostru faţă de sustenabilitate. Prin angajamentul nostru ferm pentru un viitor mai bun, ne asumăm responsabilitatea faţă de fiecare pacient în parte şi faţă de comunitatea în care ne desfăşurăm activitatea. Ne străduim să fim un exemplu de excelenţă şi să răspundem nevoilor existente prin intermediul proiectelor noastre susţinute, contribuind la educaţia medicală a românilor şi promovând o Românie verde şi sustenabilă“, a declarat, în cadrul Raportului, Mihail Marcu, Preşedinte şi CEO al Grupului MedLife.

De altfel, în cadrul proiectului Green, o campanie care reprezintă dorinţa Grupului MedLife de a se implica în viitorul noilor generaţii, voluntarii MedLife au plantat zeci de mii de copaci în ultimii 5 ani. Dar acţiunile Grupului pentru protecţia mediului nu se rezumă la reîmpărdurirea zonelor afectate de tăierile forestiere şi la activităţi de ecologizare de Ziua Mediului.

Principalele iniţiative MedLife pentru reducerea impactului asupra mediului şi conservarea resurselor naturale sunt: eficienţa energetică (implementarea unor tehnologii eficiente energetic, precum sisteme de iluminat cu consum redus de energie şi echipamente medicale cu randament scăzut), managementul apei şi gestionarea materialelor (reducerea generării de deşeuri, promovarea reciclării şi reutilizării materialelor).

Vezi Raportul de sustenabilitate MedLife pentru 2023 aici.

 ***

Citeşte şi alte articole informative, pe subiecte medicale, în secţiunea Facem România bine.

Acest articol este susţinut de MedLife, cea mai mare reţea de servicii medicale private din România, şi îşi propune să fie o sursă de informare şi inspiraţie pentru o viaţă sănătoasă şi echilibrată.

Sănătatea reprezintă principala sursă de fericire a românilor. La MedLife, fericirea oamenilor ne bucură şi ne motivează să oferim soluţii medicale la cele mai înalte standarde.

Indiferent de specialitate, la MedLife găseşti oricând medici buni, a căror expertiză este completată de cele mai avansate tehnologii din domeniul medical şi o infrastructură modernă, asigurând o îngrijire personalizată fiecărui pacient.

Află mai multe detalii despre toate serviciile pe https://www.medlife.ro/

(Articol susţinut de MedLife)

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.