Un cetăţean sirian în vârstă de 27 de ani suspectat de opinii islamiste radicale a fost arestat în oraşul bavarez Hof pentru că ar fi făcut planuri să ucidă cu maceta soldaţi germani, au anunţat vineri procurorii, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Acuzatul a făcut rost de două machete cu o lungime de 40 cm şi intenţiona să atace soldaţii Bundeswehr din Hof care îşi petreceau acolo pauza de prânz. Avea de gând să ucidă cât mai mulţi dintre ei, se arată într-un comunicat.

„Prin acest act, acuzatul dorea să atragă atenţia şi să creeze un sentiment de incertitudine în rândul populaţiei”, arată autorităţile.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Germania înăspreşte de luni controalele la frontieră după recente atacuri mortale comise cu cuţitul, în care suspecţii erau solicitanţi de azil. Gruparea Stat Islamic a revendicat un atac cu cuţit în oraşul Solingen din vestul ţării, în care au fost ucise trei persoane în august.

Problemele legate de imigraţie şi securitate au devenit prioritare înaintea alegerilor din landul Brandenburg, unde Alternativa pentru Germania (AfD), formaţiune de extremă dreapta, înregistrează un avânt puternic.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.