Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se află la Berlin, unde a sosit luni seara, pentru a se întâlni cu cancelarul german Olaf Scholz şi a participa marţi şi miercuri la Conferinţa reconstrucţiei Ucrainei, a anunţat pe X şeful statului ucrainean, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cancelarul (gerkman Olaf) Scholz şi cu mine vom discuta despre continuarea ajutorului apărării, extindetrea sistemului de apărare aeriană a Ucrainei şi producţia comună de armament”, scrie Zelenski.

Germania a autorizat recent Ucraina să folosească armament german pentru a lovi ţinte situate în Rusia - lucru pe care ezita să-l facă, de frica unei escaladări -, urmând exemplul altor ţări din Occident.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Duoă invazia Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022, Germania şi-a abandonat poziţia tradiţional pacifistă şi a devenit al doilea furnizor de armament al Ucrainei ca valoare absolută, după Statele Unite.

Volodimir Zelenski urmează să participe - marţi şi miercuri - la Conferinţa Reconstrucţiei Ucrainei, la care iau parte reprezentanţi ai unor guverne - inclusiv zece premieri -  şi sectorului privat.

”Soluţii urgente destinate sectorului ucrainean al energiei vor fi prima noastră prioritate”, anunţă preşedintele ucrainean.

”Mă voi întâlni de asemenea cu preşedintele (german) Frank-Walter Steinmeier şi preşedinta Bundestagului Bärbel Bas şi voi vizita o bază militară în care se antrenează militarii noştri”, anunţă el.

Volodimir Zelenski urmează să participe - sâmbătă şi duminică - în Elveţia la o ”Conferinţă la nivel înalt a Păcii în Ucraina”, la care iau parte peste 90 de ţări - dar nu şi Rusia şi China - şi organizaţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.