Un activist ecologist german, Wolfgang Metzeler-Kick, în vârstă de 49 de ani, care se afla în greva foamei de trei luni, cu scopul de a denunţa politica climatică a Germaniei a ieşit din grevă, denunţând inacţiunea Guvernului, anunţă joi grupul de activişti care-l susţine, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Wolfgang Metzeler-Kick, un inginer în protecţia mediului, a încetat să se alimenteze în urmă cu 92 de zile.

Alţi activişti de toate vârstele i s-au alăturat în acest răstimp, care au ieşit, la rândul lor, din greva foamei.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Instalaţi într-o piaţă, în apropiere de sediul Cancelariei, ei îi cer cancelarului Olaf Scholz să recunoască faptul că ”sustenabilitatea civilizaţiei umane este ameninţată de catastrofa climatică” şi că emisiile de gaze cu efect de seră ale primei economii europene sunt prea mari.

Foarte slăbit, exprimându-se tot mai dificil, Wolfgang Metzeler-Kick, a slăbit 30 de kilograme de la începutul grevei, scrie presa germană.

”Trebuie să recunoaştem că politicienii şi presa nu sunt pregătiţi să spună adevărul”, a deplâns joi activistul Adrian Lack, în vârstă de 34 de ani, după o lună de greva foamei în tăcere, citat într-un comiunicat de colectivul de susţinere a greviştilor.

La începutul lui iunie, cancelarul Olaf Scholz a susţinut un discurs în Bundestag, Camra inferioată a Parlamentului german, în care a evocat revărsări şi inundaţii istorice în Bavaria (sud), însă ”nu a vorbit decât despre simptome ale modificărilor climatice şi nu despre mijloacele de luptă împotriva cauzelor acestora”, îşi exprimă regretul o purtătoare de cuvânt a colectivului, Marlen Stolze.

Unii deputaţi şi ministrul Economiei şi Climei Robert Habeck (Verzi) l-au viziatat pe grevist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.