Fostul preşedinte Donald Trump a sugerat vineri că Israelul ar trebui să lovească instalaţiile nucleare iraniene ca răspuns la lansarea de către Iran a rachetelor balistice către Israel în această săptămână şi a spus că nu este de acord cu preşedintele Joe Biden care a sfătuit Israelul să adopte un răspuns proporţional şi să nu vizeze instalaţiile nucleare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Trump a declarat în Fayetteville, Carolina de Nord: „L-au întrebat pe (Biden) „Ce crezi despre Iran? Ai ataca Iranul?” Şi el spune: „Atât timp cât nu atacă instalaţiile nucleare”. Acesta e lucrul pe care vrei să-l loveşti, nu? Am spus: „Cred că a greşit. Nu este cel pe care ar trebui să-l loveşti?’”

Biden speră că Israelul va adopta o abordare echilibrată, care să-şi susţină dreptul de a riposta, evitând în acelaşi timp acţiunile care ar putea provoca represalii suplimentare şi ar putea împinge regiunea într-un război la scară largă.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Israelul nu a dat asigurări administraţiei Biden că ţintirea instalaţiilor nucleare ale Iranului este exclusă, a declarat vineri pentru CNN un oficial de top al Departamentului de Stat al SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.