Donald Trump a declarat, la câteva ore după ce candidatul independent la preşedinţia SUA Robert F Kennedy Jr şi-a suspendat campania şi şi-a anunţat susţinerea pentru el, că va desecretiza „toate documentele rămase referitoare la asasinarea lui John F Kennedy” dacă va fi ales preşedinte în noiembrie, ca parte a unei noi propuneri de înfiinţare a unei comisii pentru tentative de asasinat prezidenţial, inclusiv cea care l-a vizat, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Vorbind la un miting din Glendale, Arizona, Trump a promis, de asemenea, că, dacă va fi ales, va „înfiinţa un grup de experţi de top” care va lucra cu Kennedy, un proeminent activist antivaccinist, pentru a investiga problemele de sănătate ale copiilor. Tentativa de asasinare a lui Trump din 13 iulie este deja investigată oficial, inclusiv de către Secret Service şi FBI.

Kennedy, descendentul uneia dintre cele mai faimoase dinastii politice democrate din ţară, a avut parte de o reacţie de aprobare din partea republicanilor când s-a alăturat lui Trump pe scenă la un miting de campanie republicană din Glendale, Arizona. „Bobby! Bobby!” a scandat mulţimea.

Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE

Kennedy a anunţat vineri că îşi suspendă campania pentru Casa Albă şi că îl susţine pe Trump. 

Într-un scurt discurs la miting, Kennedy a afirmat că Trump va „face America sănătoasă din nou” şi că va fi un preşedinte „care ne va proteja împotriva totalitarismului”.

Lăudându-l pe Kennedy pentru sprijinul său, Trump s-a referit la tatăl lui Kennedy, un senator şi procuror general democrat al SUA, şi la unchiul său, un preşedinte democrat. „Ştiu că se uită în jos chiar acum şi sunt foarte, foarte mândri de Bobby. Sunt mândru de Bobby”, a spus Trump.

Kerry Kennedy, una dintre surorile lui RFK, a declarat unui reporter de la Washington Post, că atitutdinea fratelui ei faţă de Trump a fost „obscenă” şi a spus: „Cred că dacă ar fi fost în viaţă astăzi, tatăl meu ar fi detestat aproape totul despre Donald Trump. ”

Vicepreşedintele desemnat de Trump, JD Vance, a fost recent legat de un grup conservator care pledează pentru abrogarea Legii drepturilor civile din 1964, o lege antidiscriminare care a fost introdusă de John F Kennedy şi a devenit lege după asasinarea sa.

Într-o declaraţie comună înainte de mitingul de la Glendale Trump, cinci dintre fraţii lui Kennedy – Kathleen Kennedy Townsend, Courtney Kennedy, Kerry Kennedy, Chris Kennedy şi Rory Kennedy – au numit susţinerea de către RFK a lui Trump „o trădare a valorilor pe care tatăl nostru şi familia noastră le deţin”. şi „un sfârşit trist pentru o poveste tristă”. Ei şi-au exprimat susţinerea faţă de echipa democrată pentru Casa Albă, Kamala Harris şi Tim Walz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.