Doi jurnalişti ai publicaţiei Huffington Post au cumpărat marţi, la doar două zile de la cel mai sângeros atac armat din istoria Statelor Unite, o armă semiautomată model AR-15 în doar 38 de minute, adică în mai puţin timp decât petrece un american într-un supermarket. Arma AR-15 este asemănătoare celei folosite de atacatorul din Orlando, care a masacrat duminică dimineaţă 49 de persoane şi a rănit alte 53 într-un club al comunităţii LGBT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai mult, angajaţii magazinului de armament i-au asigurat pe jurnalişti că le-ar fi putut vinde o armă în mai puţin de cinci minute, căci atât durează în medie să achiziţionezi o armă folosită de Mateen pentru a ucide 49 de petrecăreţi. Însă, atacurile armate au drept efect secundar aglomerarea magazinelor de armanent, unde se creează cozi la verificarea de background a viitorilor posesori.

Vânzările de arme cresc considerabil imediat după atacuri armate, întrucât oamenii se tem, deşi nu sunt nicioadată suprinşi.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

În orice zi a anului, nu este deloc dificil să cumperi legal o armă semiautomată, atât timp cât nu eşti imigrant sau un fost condamnat, chiar şi persoanele aflate pe lista FBI a suspecţilor de terorism nu au nicio problemă în a achiziţiona arme. De altfel, un reporter al Philadelphia Daily News a cumpărat o armă semiautomată AR-15 a doua zi după atacul armat care a şocat întreaga lume. Pentru el, întreaga aventură nu a durat mai mult de şapte minute.

Un AR-15 este capabil să tragă câteva zeci de gloanţe în mai puţin de 10 secunde, iar la preţul de 644 de dolari este accesibilă pentru cei mai mulţi americani.

Armele semi-automate de tipul AR-15 au fost folosite în mai multe atacuri armate de pe teritoriul Statelor Unite, cum ar fi la San Bernardino, la şcoala elementară Sandy Hook, precum şi la cinematograful din Aurora. Doar cele trei atacuri armate au lăsat în urmă 53 de morţi.

Mai mult, Asociaţia Naţională a Armelor susţine că Ar-15 reprezintă cea mai populară armă semiautomată de pe piaţa americană, pentru că este adaptabilă, precisă şi de încredere.

În Florida există o perioadă de aşteptare de cel puţin trei zile pentru a cumpăra un pistol, însă poţi să ieşi pe uşă cu o puşcă semiautomată în mai puţin de o oră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.