Autorităţile din oraşul Habarovsk, din estul Rusiei, au declarat stare de urgenţă într-o zonă în care a fost descoperită o "sursă de radiaţii", a anunţat vineri agenţia rusă de presă TASS.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Au fost detectate niveluri ridicate de radiaţii în apropierea unui stâlp de electricitate aflat la aproximativ 2,5 km de clădirile rezidenţiale.

"O creştere a fondului natural de radiaţii a fost înregistrată în zona străzilor Suvorova şi Sidorenko din Habarovsk. În această zonă a fost introdusă starea de urgenţă. Compania specializată Radon din Habarovsk a organizat acţiuni pentru a determina natura sursei, îndepărtarea, transportul şi îngroparea acesteia", afirmă agenţia oficială de presă.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

Nivelurile de radiaţii vor fi monitorizate în următoarele două zile. 

Potrivit TASS, nimeni nu a fost rănit sau expus la radiaţii până în prezent. TASS citează filiala locală a organismului de supraveghere a siguranţei consumatorilor din Rusia, care a declarat că "nu există nicio ameninţare pentru sănătatea cetăţenilor".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.