General Motors (GM) va concedia temporar 1.695 de lucrători la fabrica sa Fairfax Assembly din Kansas, a anunţat compania într-o notificarere feritoare la ajustarea şi recalificarea lucrătorilor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al GM, confirmând disponibilizările publicate iniţial de Automotive News, a declarat că prima dintre cele două runde va începe pe 18 noiembrie, afectând temporar 686 de lucrători cu normă întreagă şi eliberând 250 de angajaţi temporari.

În cadrul celei de-a doua etape, care va începe pe 12 ianuarie a anului viitor, 759 de lucrători cu normă întreagă vor fi disponibilizaţi temporar, a confirmat purtătorul de cuvânt.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

În mai, GM a declarat că va întrerupe producţia Cadillac XT4 după ianuarie 2025 în Kansas, ducând la concedieri ale angajaţilor din producţie până la reluarea producţiei la sfârşitul anului 2025, atât pentru Bolt EV, cât şi XT4, pe aceeaşi linie de asamblare.

”Aşa cum a anunţat anterior în mai, GM investeşte aproximativ 390 de milioane de dolari în uzina noastră de asamblare Fairfax pentru a adăuga producţia noului Chevrolet Bolt EV”, a declarat purtătorul de cuvânt al GM într-o declaraţie trimisă Reuters prin e-mail, sâmbătă.

Pentru a facilita instalarea de noi scule, angajaţii vor fi disponibilizaţi temporar, până la reluarea producţiei la mijlocul anului 2025”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

În august, compania a concediat, de asemenea, peste 1.000 de angajaţi salariaţi din întreaga lume, în unităţile sale de software şi servicii.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.