Răzvan Ioan Dincă, preşedinte director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, a transmis, într-un comunicat de presă, precizări referitoare la salariile angajaţilor din Radio România, subliniind că SRR "nu are niciun fel de restanţe" şi că majorarea salariilor de care au beneficiat angajaţii Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) cu venituri mici şi medii a fost de aproximativ 38%, ca urmare a anunţului premierului Marcel Ciolacu de suplimentare cu câte 40 de milioane de lei bugetele pentru Societatea Română de Radiodifuziune (SRR) şi TVR.
"De la începutul mandatului meu şi până în prezent, cu susţinerea deplină a Consiliului de Administraţie şi a conducerii executive, cărora le mulţumesc, am identificat soluţii atât pentru buna funcţionare a SRR, cât şi pentru reaşezări salariale, în principal pentru funcţiile de execuţie. Creşterea salarială de care au beneficiat angajaţii cu venituri mici şi medii a fost de aproximativ 38%. S-au diminuat cu această ocazie şi decalajele din trecut între personalul de execuţie şi cel de conducere. Spre exemplu, în cazul reporterilor cu studii superioare majorarea salarială a fost de la 3.825 de lei (ianuarie 2022) la 5.850 (septembrie 2024). Pentru realizatori, creşterea a fost de la 4.310 (ianuarie 2022) la 6.377 (septembrie 2024). Acestor sume li se adaugă sporul de vechime (în medie de 20%) şi tichetele de masă", a transmis, într-un comunicat, Răzvan Ioan Dincă.
În absenţa unui nou Contract Colectiv de Muncă, "împreună cu conducerea executivă am găsit soluţii legale pentru a păstra şi a acorda toate drepturile şi beneficiile angajaţilor noştri aflate în plată înainte de expirarea vechiului contract".
Dincă precizează că SRR nu are niciun fel de restanţe şi a asigurat desfăşurarea în condiţii optime a activităţii, pe principiul bunei administrări a resurselor financiare disponibile.
În perspectiva rectificării bugetare, aşa cum v-am informat recent,
Preşedintele-director general a transmis Guvernului României solicitare pentru fonduri suplimentare, "astfel încât să putem asigura atât buna desfăşurare a activităţii SRR, cât şi posibile majorări salariale, ţinând cont de performanţele colective sau individuale ale angajaţilor noştri".
În prezent, Radio România înregistrează un market share total de aproape 25%, aflându-se în fruntea clasamentului de audienţă naţională şi regională.
În mediul digital, echipa New Media, nou înfiinţată, a creat sau refăcut 16 site-uri, am lansat aplicaţia Radio România, sporind astfel performanţele online ale Radio România, a mai spus Răzvan Ioan Dincă.
În prezent, datorită posturilor Radio România Cultural şi Radio România Muzical, Teatrului Naţional Radiofonic, Orchestrelor şi Corurilor Radio cu cei peste 70.000 de spectatori din stagiunea 2023-2024, Editurii Casa Radio şi Târgurilor Gaudeamus (10 evenimente anual în toată ţara), Radio România reprezintă unul dintre cei mai importanţi creatori şi promotori autohtoni din domeniul cultural.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.