Ministerul rus al Apărării a afirmat, marţi, că forţele sale au preluat controlul asupra a două aşezări din estul Ucrainei, acestea fiind cele mai recente câştiguri în încercarea lor de a securiza regiunea Donbas, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Un raport al ministerului arată că satele Zolota Nyva şi Zoryane Pershe au fost aduse sub controlul Rusiei. Comunităţile au o populaţie estimată la câteva sute de locuitori fiecare.

Cele două sate se află la nord şi la sud de oraşul Kurakhove, unul dintre punctele centrale ale activităţii militare pe frontul de est.

Evenimente

15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

Relatările oficiale ucrainene ale luptelor nu au făcut nicio referire la pierderea controlului asupra niciunuia dintre sate. Statul Major ucrainean a recunoscut, însă, că sectorul Kurakhove a fost scena celor mai grele lupte de pe frontul de est.

Statul Major General s-a referit ultima dată, duminică, la Zolota Nyva ca fiind unul dintre cele două sate care au fost supuse unei serii de atacuri ruseşti.

Forţele ucrainene au abandonat săptămâna trecută oraşul Vuhledar, situat mai la sud, după doi ani de apărare cu succes împotriva încercărilor succesive ale Rusiei de a-l cuceri.

O purtătoare de cuvânt a armatei ucrainene a declarat, luni, că forţele ruse au pătruns în împrejurimile oraşului Toreţk, aflat pe linia de front din estul Ucrainei, la nord-est de Kurakhove. Presa rusă l-a citat pe un consilier al administraţiei instalate de Rusia în regiunea Doneţk, Igor Kimakovsky, care a declarat că trupele ruse au pătruns în centrul oraşului din diferite direcţii. Acestea controlează acum toate clădirile rezidenţiale înalte.

Bloggeri militari ucraineni au declarat că trupele ruse au preluat controlul asupra centrului oraşului şi au întâmpinat rezistenţă în timp ce încercau să preia controlul asupra districtelor din nord-est.

Ei au recunoscut însă că forţele ruse ”deţin iniţiativa” în zonă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.