Parchetul a cerut luni condamnarea la 20 de ani de închisoare a doi bărbaţi inculpaţi cu privire la asociere teroristă de răufăcători în procesul în apel al atentatului de la Nisa, soldat cu 86 de morţi, la 14 iulie 2016, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cer Curţii să-i declare vinovaţi pe Mohamed Ghraieb şi Chokri Chafroud şi să-i condamne la pedeapsa maximă de 20 de ani de închisoare”, a cerut avocata generală.

În primă instanţă, cei doi bărbaţi au fost condamnaţi la 18 ani de închisoare.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Magistrata a cerut ca pedeapsa să prevadă o perioadă de siguranţă de două treimi.

Ea a cerut ca lui Chokri Chafroud, de naţionalitate tunisiană, să i se interzică - definitiv - intrarea pe teritoriul francez.

Parchetul a cerut în primă înstanţă 15 ani de închisoare împotriva celor doi bărbaţi, prieteni ai lui Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, autorul atacului cu un camion soldat cu 86 de morţi pe Promenade des Anglais, la 14 iulie 2016.

Avocata generală a denunţat o ”lipsă a simţului moral”, ”duplicitatea” şi ”lipsa de colaborare cu justiţia” a celor doi bărbaţi.

Apărarea lui Mohamed Ghraieb, un francezo-tunisian în vârstă de 48 de ani, urmează să pledeze marţi, iar a lui Chokri Chafroud, în vârstă de 44 de ani, miercuri.

Verdictul urmează să fie pronunţat joi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.