Premierul John Key şi-a anunţat luni dimineaţă demisia surprinzătoare şi neaşteptată, după ce şi-a petrecut ultimii opt ani în fruntea executivului neozeelandez. Key a precizat că decizia sa de a demisiona are legătură cu campania electorală pentru alegerile legislative din septembrie 2017, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Aceasta este cea mai grea decizie pe care am luată vreodată, dar pentru mine pare că este momentul potrivit pentru a mă retrage”, şi-a început premierul neozeelandez conferinţa de presă din metropola Wellington.

Liderul Partidului Naţional a precizat că a sacrificat totul pentru munca şi naţiunea sa în cele trei mandate petrecute în fruntea executivului neozeelandez.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

John Key a explicat că soţia sa s-a sacrificat adeseori de-a lungul carierei sale politice, iar acum este momentul său de a face un pas înapoi în carieră pentru a petrece mai mult timp acasă.

”Pot să spun doar că am dat tot ce am avut mai bun. Nu mai am nimic în rezervor”, a declarat premierul.

Acesta a explicat că decizia sa de a demisiona are legătură cu lansarea campaniei electorale pentru alegerile legislative, programate să aibă loc în septembrie 2017.

”Nu cred că dacă mi s-ar oferi oportunitatea de a servi un al patrulea mandat, aş putea să apar în faţa publicului şi să spun da”, a declarat premierul demisionar al Noii Zeelande.

John Key conduce din 2006 Partidul Naţional, iar în 2008 şi-a asumat conducerea Guvernului. Înainte de a intra în politică, premierul demisionar era un bancher pentru Merrill Lynch.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.