O jurnalistă italiancă, Giulia Cortese, care a ironizat pe Internet ”talia mică” a premierului Giorgia Meloni a fost condamnată să-i plătească despăgubiri în valoare de 5.000 de euro, declară ea vineri AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Giulia Cortese, care lucrează ca freelancer, a catalogat-o pe şefa extremei drepte italiene drept o ”femeie mică” într-un mesaj postat pe reţele de socializare în octombrie 2021.

”Nu mă sperii tu. În plus, ai 1.20 metri”, scria ea atunci.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Potrivit cotidianului Il Messaggero de la Roma, Giorgia Meloni are 1,63 de metri înălţime.

Contactată de AFP vineri, Giulia Cortese a confirmat că un tribunal de la Milano a condamnat-o să plătească 5.000 de euro Giorgiei Meloni cu privire la defăimare.

”Guvernul italian are o serie de probleme cu libertatea de exprimare şi disidenţa jurinalistică”, a comentat pe X jurnalista.

”Această ţară se apropie de Ungaria lui (Viktor) Orban: sunt vremuri dificile pentru jurnaliştii independenţi şi liderii de opinie”, denunţă ea.

Giorgia Meloni, care şi-a preluat funcţia în octombrie 2022, a dat în judecată şi alţi jurnalişti.

În cel mai mediatizat dintre aceste dosare, ea a obţinut câştig de cauză împotriva jurmalistului şi scriitorului Roberto Saviano, pe care l-a dat în judecată cu privire la defăimare.

În decembrie 2020, autorul cărţii de succes ”Gomorra” despre mafia din Napoli a catalogat-o drept ”bastardă” la televiziunea naţională, din cauza liniei sale dure împotriva migranţilor.

În octombrie, un tribunal l-a condamnat la plata unei amenzi - cu suspendare - de 1.000 de euro în acest dosar, după ce Giorgia Meloni i-a cerut despăgubiri în valoare de 75.000 de euro.

În 2021, ea a dat în judecată doi jurnalişti de la cotidianul Domani cu privire la un articol în care scriau că ar fi încercat să-şi folosească influenţa cu scopul de a obţine, în contul unui membru al Partidului său Fratelli d'Italia (FdI, neonazist), furnizarea unor măşti împotriva covid-19 către sistemul italian de sănătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.